Ny pers og nest lengst kast i Europa

Under vanskelige vindforhold på dagens treningsstevne fikk jeg til et godt kast på 62,11 meter.

Publisert:

Fabian Weinberg (19) fra KIF Friidrett blir trent av sin pappa, Michael Weinberg. Dette bildet ble tatt på Kristiansand stadion i fjor høst. Foto: Åge Harald Drangsholt

Brukergenerert innhold

  • Fabian Weinberg
    KIF Friidrett

UTØVERBLOGG: Jeg var spent på sesongdebuten og det må være lov å si at det gikk bedre enn forventet. Det blåste så pass mye at det nesten var umulig å kaste ordentlig langt i dag. Vinden er ofte vanskelig på gamle Kristiansand stadion, og alle diskosene «stupte» bare rett ned til siden istedenfor å flyte videre. Men i det siste kastet overrasket jeg med selv og perset med over én meter fra 61,02 meter med den 1,75 kilo tunge juniordiskosen til 62.11. Det er det nest lengste kastet i Europa og det fjerde lengste i verden på juniorsiden hittil i år.

Se utkastet mitt her:

Det gøyeste er at jeg kjenner at jeg har mye mer inne. Jeg er ganske sulten på å ta den norske/nordiske juniorrekorden som er på 65 meter. Jeg vet det er mulig, jeg må bare fortsette å trene godt og gjøre det beste ut av denne koronaperioden. Det gjelder å utnytte de små stevnene som kommer og prøve å prestere så godt jeg kan der, selv om konkurranseinstinktet ikke blir like trigget der som i store stevner og mesterskap.

Om litt over to uker er det et nytt stevne, om det ikke kommer noen nye i mellomtida. Treningen går bra, jeg føler meg fysisk klar for lange kast og motivasjonen er på topp!

PS! I dagens treningsstevne perset spydkasteren Daniel Thrana (17) til 58,16 meter.

Les mer om og av Fabian Weinberg her

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Fabian Weinberg
  2. Blogg
  3. Friidrett