Spennende oppløp i badminton

I tre påfølgende helger etter påske spilles eliteseriefinalen for klubber, UBM for U15/U17 og siste helgen er det junior-NM for U19 i Kristiansand.

Publisert:

Selma Bjørnestøl Kvarenes (t.v.) og Maja Morvik Kragholm vant damedouble i U13-klassen i Asker i helga. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Jahn Olav Marum
Denne artikkelen er over to år gammel

ASKER/BERGEN: Derfor var det knyttet spenning til helgens spill i Asker og Bergen. KBK hadde 27 spillere med totalt, og Mandal BK deltok med fire spillere. Men mandalittene hadde til gjengjeld beste U 13-spiller - Christer Andersen, som vant alle tre spill i Asker! Christer er stor og sterk, men spiller teknisk fin badminton og viser en stadig økende forståelse for det taktiske.

KBKs beste prestasjon stod 12-åringene Maja Morvik Kragholm og Selma Bjørnestøl Kvarenes for. De slo alle i damedouble, og viste spilleglede og kvalitet som gir KBK-trenerne tro på at det de driver med. Imponerte gjorde også Filip Bøhn. Han nådde tre finaler, hvor altså Christer Andersen stod i veien. Double med Sander Østhassel og mixed med Selma Bjørnestøl Kvarenes var lovende foran UBM.

Filip Bøhn. Foto: Privat

Seniorspillerne samlet seg også i Asker, uten at alle de beste var med. Jim Ronny Andersen stilte opp i single og var ikke snauere enn at han fikk 2. plass. Om Jim holder seg skadefri, kan mye skje i lagfinalen over påske!
I Bergen møttes U17-spillerne. Jonas Østhassel tapte semifinale i single og herredoublefinalen med Jonas Tønnessen. Middels spill begge steder, var oppsummeringen. Jonas Østhassel gikk også til finale i mixed med Marie Mørk, men det ble et knepent 18-21 tap.

Nevnte Marie fikk en fin tredjeplass i damesingle og damedouble med June Bøhn. Julie Abusdal fikk også en tredjeplass med makker fra Haugerud.

Jim Ronny Andersen. Foto: Privat

Var det viktig å gjøre en god generalprøve? Tja, noe av presset på å vinne i UBM er tatt bort. Favorittstemplet er gitt til noen andre. Det kan være greit å ta med seg for spente KBK'ere inn mot UBM og junior-NM som kommer om noen få uker.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Badminton
  2. Kristiansand Badmintonklubb