Sørlandet vant begge gutteklassene i norgesrankingstevne

Jonas Østhassel (15) vant programmessig U17-klassen i single i Badmintonsenteret. I U-13 klassen ble det historiske triumfer til en mandalitt.

Publisert:

<p>Jonas Østhassel vant mixed double sammen med kusinen Marie Mørk i Badmintonsenteret i helga. Foto: Pivat.</p>

Brukergenerert innhold

  • Jahn Olav Marum, KBK
Denne artikkelen er over to år gammel

-Han er et stort talent, som i tillegg er best trent. Jonas begynner å få et internasjonalt snitt over spillet sitt. Han var solid i single i helgen og tapte ikke et sett, uttaler trener i KBK, Rik Hermans.

Sammen med Jonas Tønnessen ble det «bare» 2. plass i herredouble, men sammen med kusine Marie Mørk vant han en kjempespennende finale i mixeddouble.

-Meget godt mixspill fra KBK-paret. De samspiller bra og har blikket for de rette løsningene, var KBK-trenerens dom da matchballen lå rolig i gulvet etter 23-21.

Glade medaljevinnere i klasse U13. Foto: Foto: Privat.

I U-13 klassen viste KBK stor bredde. Filip Bøhn og Sander Østhassel kom til finaler og Jonatan Granum, Casper Stiansen, Sturla Mørk og Isak Abusdal til semifinale på guttesiden. Blant jentene var Maja Morvik Kragholm og Selma Kvarenes Bjørnestøl i sluttspill etter lovende takter. Halve kvartfinalegruppen var KBK-jenter!

Christer Andersen fra Mandal BK (t.v.) og Haakon Lærkerød Jelsness, Bygdø BK. Foto: Foto: Trond Atle Syvertsen.

Men den som stoppet KBK-erne, var en annen sørlending, nemlig Mandals Christer Andersen! For første gang i historien vant en mandalitt et rankingstevne i badminton, og det både i single og double! I double ble det seier med makker Haakon Lærkerød Jelsnes fra Bygdøy. Christer leverte fin badminton med fart og kraft gjennom hele turneringen. En badmintonfjær i hatten til den utrettelige primus motor i Mandal BK, Trond Atle Syvertsen.

– Gøy å oppleve. Historisk, jublet Syvertsen forståelig da Christer Andersen fikk sine førstepremier.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785