En svak start på knestående ødela finalemuligheten for lyngdølen Odd Arne Brekne, som ble nummer 15 i verdenscupen.

Brekne skjøt i verdensklasse på liggende og stående på helmatchen i World Cup i Fort Benning mandag ettermiddag.

Det ble en annerledes innledning på mandagens skyting for det norske World Cup-laget da favoritten Ole Kristian Bryhn kastet inn håndkleet et kvarter før start. Bryhn har slitt med svimmelhet og hodepine i det varme været i USA og trakk seg fra konkurransen.

Men Odd Arne Brekne plukket opp hansken og leverte meget sterk skyting i Bryhns fravær. Etter en under middels åpning med 386 poeng på de 40 kneskuddene, satt det mye bedre i de to andre stillingene. 397 på kne og 386 på stående var på høyt finalenivå, men han lyktes ikke å komme inn blant de åtte beste, som ville gitt finaleplass og kamp om medaljer.

Lyngdølen stoppet på 1169 poeng totalt og var fem poeng fra finale denne gangen. Likevel var avslutningen en stor oppptur og forteller at også Brekne er på god vei mot å kunne kvalifisere seg og kjempe om medaljer i OL i Rio neste år.

– Liggende og stående var en god opplevelse, nå er jeg på vei mot noe og gleder meg til de neste konkurransene utover sommeren, sier Brekne.

Landslagstrener Anne Grethe Jeppesen var også fornøyd etter den gode skytingen utover i konkurransen.

– Han viser at det bor mye mer i ham enn det han har fått vist tidligere i år. Nå fikk vi se en Odd Arne som viste litt muskler og fikk ut litt av sitt enorme potensiale. I tillegg ser det ut til at han har fått tilpasset utstyret på en god måte nå. Dette lover godt, sier Jeppesen.

Øyvind Solbrekken Flatla kjempet i toppen halvveis på sin kneserie, men fikk problemer utover i konkurransen i Fort Benning. 389 på kne ble fulgt opp med samme poengsum på liggende og 376 på stående. Dermed falt han kraftig på listen og endte som nummer 56 med 1154 poeng totalt.