Løpet ble opprettet av en lokal gjeng løpsentusiaster og ble senere overtatt av Lillesand Idrettslag. I fjor deltok 182 løpere i det som vi i arrangørkomiteen hevder er Sørlandets flotteste turterreng, fra hav til hei. Til helga håper vi på enda flere.

Full innsats i en tidligere utgave av Olasheiløpet. Foto: Foto: Privat.

Vinneren i fjor på lang løype løp på 01:05:48. Men selv om det er mange sterke løpere som deltar er det fokus på folkehelse. Dette blant annet markert ved at arrangørene gjennom sommeren har arrangert «treningsturer» i begge løyper, hvor en bred andel av befolkningen har deltatt og både fått mosjon og blitt kjent med det flotte turområdet.

Løpet har start og mål i Holta idrettspark og er delt opp i en kort og en lang løype på hhv 9,5 km og 15,8 km. Foto: Foto: Privat.

For mange er dette den perfekte oppladningen til Svalandsgubben, eller rett og slett høstens store mål. Løpet har sitt navn fra den høyeste toppen i løypa, Olashei, som er 166 meter over havet.

Lillesand Idrettslag tilbyr barnepass under løpet, slik at både mor og far kan løpe.

Det arrangeres også et lite barneløp (1,5 km) uten tidtaking mens de voksne løper. Alle som deltar på dette løpet får medalje og is av maskoten Sparris når de kommer i mål. Her har det tidligere vært 60-90 deltakere.

Vi ønsker vel møtt til et hyggelig og inkluderende løp i Lillesand denne lørdagen og oppfordrer så mange som mulig til å finne fram til Holta Stadion, som er stedet å være førstkommende lørdag formiddag.

Man kan lese mer om løpet og melde seg på herfrem til kl. 10.00 lørdag.