Ørjan, Ingrid, Gina, Ingvild og Malin på tur til Vestcup. Foto MHS

I dameklassen var det med 12 lag og i herreklassen 16 lag. Vi kjørte fra Åmli fredag ettermiddag, i fire fulle biler med forventningsfulle spillere klare til å slå fra seg. Guttene var i kjent terreng, men for mange av jentene ble dette deres første møtet med nivået i 1.divisjon.

Bilder: Camilla H. Skjelstad, Malin H. Skjelstad og Ørjan Olsen

I puljespillet møtte damelaget, KFUM Stavanger, KSK 2 (Kristiansand sandvolleyballklubb) og TVN 1 (Topp Volley Norge, 2.klasse).

Anne, Emilie og Malin klar for blokk i kvartfinalen mot KSK

I første kamp møtte vi TVN 1. Vi gikk knallhardt ut fra start og arbeidet godt sammen, noen tullefeil ble det underveis, men vi dro i land settet 25-21. I 2.sett gjorde vi noen bytter. Vi klarte ikke helt å få i gang spillet vårt og blir liggende litt bakpå. Settet endte 13-25 i favør TVN. I tredje og avgjørende settet byttet vi tilbake til startoppstillingen og vi presset TVN hele veien. Dette settet tapte vi knepent 14-16. I denne kampen viste vi at vi har noe i 1.divisjon å gjøre. Noen perioder er dårligere enn andre, men bunnivået er ikke dårlig.

Neste kamp møtte vi KFUM Stavanger. Dette er et ungt lag. Vi måtte arbeide med å holde fokus. Vi måtte spille vårt spill selv om vi fikk mye forskjellig tilbake. Trener Ørjan prøvde ut flere lagoppstillinger underveis i kampen, og vi vinner 2-0 (25-13, 25-23).

Sondre og Jone i blokk og Helge sikrer bak

I siste puljekamp møtte vi rutinerte damer fra Kristiansand, KSK. Disse damene vet hva de gjør og er et veldig samspilt lag. Trener Ørjan prøver ut en tenkt førstesekser i denne kampen. Det blir en jevnspilt kamp, der begge lag kjempet fra første serve. Det første settet tar KSK, 25- 21. I andre sett bestemmer vi oss for å slå fra oss og tråkke litt ekstra til. Vi får overtaket i kampen. Servene våre er tøffe og gjennomtenkte. I dette settet kjører vi over dem og vinner 25-8. I det avgjørende tredjesettet er KSK vinnervillige. KSK kjemper knallhardt, men vi stikker av med seieren tilslutt med settsiffrene 15-12.

Herrelaget kom i pulje med Sandnes VBK, Kvernbit og Egersund.I første kamp møtte Dristug-guttene Sandnes VBK. Dette ble en lett kamp hvor Dristug vinner komfortabelt 25-14 og 25-15. Deretter møtte de Kvernbit i en kamp som nesten ble ren servetrening for guttene. De prøver litt nye posisjoner, men vinner kampen overlegent 2-0, 25-6 og 25-7.

Helge klar for å slå i fra seg, Sondre og Jone er klar for retur. Foto ØO

I siste puljekamp mot Egersund måtte guttene jobbe litt ekstra. Det ble en tett kamp. Jetmund var fornøyd med guttenes spill og opplegger Jone koste seg i oppleggerrollen. De vant også denne kampen 2-0 (25-20, og 25-19).

Begge lagene var dermed i kvartfinalen og klare for pizza og ”Side om side” på NRK.

Søndag morgen ladet vi opp med frokost på Scandic Forus, hvor vi fikk i oss både energi og tran.

Jentene rundt frokostbordet søndag morgen på Scandic Forus Foto: Foto: MHS

I kvartfinalen møtte Dristug-jentene igjen KSK. Vi gikk inn i kampen med det samme trykket som vi avsluttet lørdagen med og fikk overtaket ganske raskt. Vi fikk satt inn flere ulike angrepstyper og vant kampen komfortabelt 2-0 (25-14, 25-18). Dermed var vi i semifinalen.

Guttene møtte et lag fra Polen i sin kvartfinale. Nå var Jetmund tilbake som opplegger og Jostein som diagonal. Herrene briljerer både i angrep og serve. Kampen vant de komfortabelt 2-0 (25-18, 25-23).

I semifinalene møtte Dristug hvert sitt lag fra Topp Volley Norge.

Jentesemifinalen var preget av nerver og litt dårlig samarbeid. Vi snakket ikke så godt sammen i motgangsperioder, men til tross for dette er ikke bunnivået vårt langt nede. Vi holder koken og klarer å henge med til tross for noen få slurvefeil. Denne kampen ender i ToppVolley sitt favør, 25-20, 25-20. Guttene derimot slå TVN-guttene etter meget godt spill, 25-20, 25-15. Dermed var guttene i finale og jentene i bronsefinale.

Emilie i hoppserve, Ørjan instruerer Lotte på sidelinjen. Foto: Foto: CHS

I bronsefinalen møtte vi et veldig godt lag fra Egersund, som har spilt lenge sammen. Her var samspillet vårt mer tilbake og vi gjorde hverandre gode. Vi tapte første sett knepent 23-25. Vi startet 2. settet der vi avsluttet 1. sett og vant 25-20. Siste sett var veldig tett hele veien, og kampen vippet. Dessverre gikk det siste poenget inn på vår banehalvdel og Egersund tok hjem bronsen, 11-15.

I finalen møtte guttene Team SMB, et lag som spilte i 1.divisjon forrige sesong. men hvor spillerne hadde bestemt seg for å startet et bedriftslag denne sesongen. Guttene viste at det er i 1.divisjon det skjer og vant finalen med god margin, 25-20, 25-20 og ble kronet som Vinnere av Vestcup 2015.

Guttene dro hjem med Vestcup-håndklær og Gull-pokal. Jentene dro hjem med en 4.plass og masse god kamperfaring som vi kan dra med oss inn i vår første sesong i 1.divisjon.

Jone legger og alle guttene vil ha ballen Foto: Foto: ØO
Time Out i bronsefinalen Foto: Foto: CHS