Kristiansand-turnere imponerte på hjemmebane

Flere utøvere fra Kristiansands Turnforening hevdet seg godt i norgescupstevnet i Gimlehallen.

Publisert:

Fra venstre: Ivan Maltseva, Leon Øgrey Brandsdal, Brian Rugland, Lukas Aateigen Nilsen og Tharald McFadzen. Bak: Trener Danail Sheytanov. Foto: Cecilie Aateigen

Brukergenerert innhold

  • Karianne Jokstad
    Kristiansands Turnforening

KRISTIANSAND: Forrige helg ble Unisport Norgescup nummer tre for turn menn arrangert i Gimlehallen. I realiteten ble det norgescupstevne nummer en, da det var første norgescupkonkurranse i 2020 som faktisk ble arrangert. Mange av gymnastene har ikke konkurrert siden i fjor høst, med unntak av noen få som konkurrerte i NM for tre uker siden.

Med så lenge siden forrige konkurranse var det mye spenning og nerver i hallen denne helgen, likevel kunne publikum kose seg med mange flotte og spektakulære øvelser. Det ble konkurrert i apparatturn mangekamp og rekruttene hadde også lagkonkurranse. Ekstra moro var det da Kristiansands egen Ivan Maltseva kapret 3. plassen i klasse 1 (13-14 år) på hjemmebane.

Se video av Ivan Maltseva i ringer:

Brian Rugland fulgte opp med 4. plass i samme klasse og Kristian Mikalsen fikk 4. plass i rekruttklassen (11-12 år). Tarald McFadzean, Leon Ø. Brandsdal og Lukas Aateigen Nilsen viste også sikker og stilfull turning.

Se video av Brian Rugland i hopp:

Noah Støve-Bjørnsen fra Trondhjems Turnforening vant rekruttklassen, William Sønsteng fra Hoppensprett Turn vant klasse 1, Elias Ingebrigtsen fra Tromsø vant klasse 2 (15-16 år) og Oliver Grytten fra Njård Turn vant klasse 3 (17 år+).

Se video av Lukas Aa. Nilsen i svingstang:

I tillegg var det konkurranse i junior- og seniorklassen, hvor blant annet flere av våre landslagsutøvere deltok. I juniorklassen stakk Sebastian Sponevik av med seieren og i seniorklassen var det Theodor Gadderud fra Oslo Turnforening som endte opp på toppen av pallen.

Se video av Kristian Mikalsen i skranke:

Våre eldste gymnaster Krister Sørstrand og Plamen Sheytanov har hatt lange skadeavbrekk og deltok i ett apparat hver. De viste lovende takter, så vi gleder oss til å følge dem framover.

Se video av Leon Ø. Brandsdal i frittstående:

Etter en rar vår uten særlig ordentlig trening i turnhallen, og en så lang periode uten konkurranser var det deilig å endelig komme i gang igjen, og turnerne fra Kristiansands kan se tilbake på en god konkurranse med mange flotte prestasjoner. Tusen takk til dugnadsgjengen og administrasjonen som alle bidro til et knirkefritt arrangement!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansands Turnforening
  2. Turn