Torstein Jørgensen og Ragna Philipp fra Songe har feiret store fremganger de siste par årene med elitehoppa Lill Ronja. I august i fjor gikk duoen sammen med Jørgensens sønn, Markus, og kjøpte varmblodshoppa Sogni, en hest som har levert fine prestasjoner både i vanlige travløp med sulky og under sal i montéløp.

– Jeg har vært gira på å starte Sogni i monté, hun har jo vist seg bra i den grenen tidligere. De to andre har vurdert flere sulkyløp, men til slutt fikk jeg overtalt dem, smiler 19 år gamle Philipp.

Se Songe-hesten Sogni vinne montéløpet Påskeaften i videoen fra Rikstoto Direkte under:

– Hjertet gikk ganske fort nedover den siste langsiden, og gjennom den siste svingen stod vi bare og skrek. Da Sogni gikk i mål hoppet vi i været og klemte alle rundt oss, sier en lykkelig eier.

– Det er likevel først nå i ettertid, når jeg har sett løpet om igjen og vist det gang på gang til venner og familie, at det virkelig går opp for meg og jeg får tårene i øynene, forteller Philipp. Vinnertiden ble 1.16,6a/2100 meter.

Lillesand-eide Sjø Kongen stod den lange distansen på Klosterskogen best Langfredag. I sulkyen trener Øystein Tjomsland. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Langfredag viste Lillesand-hesten Sjø Kongen seg frem i sin andre start for Øystein Tjomsland. Sørlandshesten, som i 2015 var toer i Kriteriet, viste at han er på vei mot storformen da han sammen med sin trener viste seg sterkest over den velvoksne distansen 3320 meter. Den storvokste vallaken tok tidlig hånd om føringen og slapp siden ikke konkurrentene innpå kroppen. Vinnertiden ble fine 1.28,0/3320 meter i Sigvart Larsens minneløp. Hesten eies av Stall Apollo 11, hvor oppdretter Harald Wennesland er primus motor.

Elite B.R. (nr. 1) vinner årsdebuten sammen med sin trener Eirik Høitomt. Foto: Foto: Roger Svalsrød,/Hesteguiden.com

Jørn Amundsen fra Risør har vist seg å ha god nese når det gjelder kjøp av travhester. Kjøpet av Escada B.R. har gitt sørlendingen seier på Solvalla tidligere i år, og Skjærtorsdag fulgte fem år gamle Elite B.R. opp med seier på Momarken for sin nye trener Eirik Høitomt. Ekvipasjen ble overfløyet på startsiden, men fikk åpning fra lederrygg 150 meter fra mål og spurtet inn til sikker seier på 1.14,2a/1640 meter.