<p>Susanne Ohme (24) fra Lillesand sammen med passhesten Diamanten etter seieren i Gruppe 1-løpet Konung Gustaf V:s Pokal lørdag på Åby Travbane. Foto: Stall Bergh.</p>

Sørlandskusk med seier i millionløp

Susanne Ohme gjør det skarpt som stallansatt hos den svenske travtreneren Robert Bergh. Lørdag vant hennes passhest millionløpet Konung Gustaf V:s Pokal.

Brukergenerert innhold

Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark
Publisert:

– Dette er alt man drømmer om!, stråler Ohme.

Lillesand-kusken opplevde alle stallansattes store drøm lørdag; seier i et av de virkelig klassiske løpene i Sverige. Passhesten med det passende navnet Diamanten sørget for en dag som neppe går i glemmeboka med det første for 24-åringen.

– Dette viser bare hvor fantastisk travsporten er, og hvor fort det snur i denne sporten, forteller den dyktige oppasseren.

Med seg til storløpsdagen på Åby hadde nemlig Ohme også en annen passhest til et av de andre klassiske løpene.

– Hele lørdagen var spesiell. Dagens startet veldig dårlig da min andre passhest galopperte i Drottning Silvias Pokal.

Da Diamanten krysset mållinjen først i løpet med nesten èn million svenske kroner i førstepremie, måtte Ohme ty til tekniske hjelpemidler før hun turte å slippe jubelen løs.

– Jeg brukte et par sekunder på å forstå det, og måtte se målgangen på intern-TV før jeg var helt sikker på seier, smiler sørlandskusken som ikke fikk mye tid til feiring.

– Det ble en sen middag med litt champagne, men hestene må ha sitt før man kan tenke på slikt, påpeker hun.

Se intervju med Susanne Ohme i Youtube-klippet fra Norsk Rikstoto under:

Etter fem år som stallansatt hos Øystein Tjomsland på Sørlandets Travpark flyttet Ohme til Sverige for tre år siden. Her tilbrakte hun ett år og fire måneder hos Fredrik B Larsson før ferden for halvannet år siden gikk videre til suksessrike Robert Bergh tilhørende Åby Travbane i Gøteborg.

– Jeg trives utrolig bra og elsker å bo i Sverige. Travsporten er mye større her borte, og noen retur til Norge tror jeg blir lenge til faktisk. Jeg var hjemme i fire dager i februar, og da gikk det ikke lang tid før jeg savnet Sverige, medgir Ohme.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785