Sørlandsk snowboardopptur i NM

To pallplasseringer i junior-NM har gitt meg ekstra motivasjon til å gå «all inn» for det gøyeste jeg vet.

Publisert:

Sindre Tveiten fra Søgne i en bs 1080 som sikret meg sølv i NM junior big air.</p>

Brukergenerert innhold

  • Sindre Tveiten
Denne artikkelen er over fire år gammel

Foto: Svein Olav Lien, HSG.

I 2006, da jeg var åtte år, flyttet jeg og familien min til Hovden. Mine første år her oppe dreiv jeg på med de forskjellige idrettene som var å finne her, jeg var med på både langrenns- og alpintrening. Halvveis ute i 2009/2010 sesongen fant jeg fram brettet, da var det ingen vei tilbake.

Snowboardmiljøet på Hovden var ikke særlig stort på denne tiden, det bestod av meg som den eneste lokale og et par eldre gutter som gikk på HSG. Jeg husker godt at jeg alltid ville opp med én gang bakken åpnet i helgene, og når skolen var ferdig, ville jeg dra opp hvis bakken var åpen. Det var ikke alltid like lett å være den eneste på snowboard blant barna når alle de på ski fløy avgårde og jeg ble litt hengende etter i skogsløypene.

Høydepunktene mine var helgene når Mats Tambini og gjengen lengre sør dro til Hovden for å kjøre ski og snowboard. Jeg var ofte veldig alene i bakken når jeg var liten på grunn av det lave folketallet og det var ikke så mange lokale som dreiv på med det samme. Det virket som om de tok bakken litt for gitt. Dermed hang jeg mye etter de store gutta, de var veldig inkluderende, det virket ikke som om alderen hadde så mye å si. Det viktigste var at alle hadde det gøy på snowboard.

Når jeg fikk høre at det skulle starte opp en snowboardlinje her på Hovden var det ikke et spørsmål engang, der ville jeg gå!

Da dette tilbudet kom til Hovden, var det flere gode utøvere som kom dit for å begynne på skolen og for å kjøre snowboard. Markus Olimstad var en av disse, han har vært en stor inspirasjon for meg! Markus er i dag en av verdens desidert råeste kjørere, og som liten så jeg veldig opp til ham og kjørte så mye med ham som jeg kunne. Det var stas.

Etter jeg kom inn på HSG endret hverdagen seg for meg, det var en lettelse, nå var endelig målet mitt oppnådd. Livet på HSG er noe jeg setter stor pris på. Høsten går med til flere utrolig morsomme samlinger, samt mye trening og hardt forarbeid knyttet til vinteren. Den jobben vi legger ned om høsten har gjort en stor forskjell for meg sportslig, den består som regel av to treningsøkter hver dag.

Her er en video fra samlinga med HSG til Saas-Fee tidligere i år:

Jeg ser på snowboard som noe veldig individuelt, alle er forskjellige og ønsker å oppnå forskjellige ting. For min del liker jeg veldig godt å kjøre park og den følelsen av å lære nye triks er noe av det jeg liker best. Det jeg liker med snowboard er det at vi har muligheten til å være ute med venner å bare ha det sykt gøy sammen, alt fra to-tre personer til en gruppe på 20. Snowboard er ingen lagsport, men det er ikke det samme å dra i bakken alene.

Parken på Hovden er jo helt rå og har hatt mye å si, det samme har HSG med Gøran i spissen også. Nå har vi et godt miljø for snowboardere her oppe takket være snowboardlinja som ble etablert i 2011.

2015/2016-sesongen er uten tvil den beste noen gang for min del, jeg har lært veldig mye og det er en god følelse. Resultatmessig kan jeg heller ikke klage, jeg har fått to 5.plasser og én 4.plass i norgescupen. Jeg har også konkurrert i litt større konkurranser dette året, World Rookie Tour som er flere konkurranser spredt rundt om i verden for juniorer, her klarte jeg å få en 9.plass da den ble arrangert i Oslo. Og nå er jeg kvalifisert til World rookie tour finalen som avholdes i Ischgl, Østerrike. (4.-10.april)

NM boardercross hvor jeg fikk 3.plass.

NM toppet hele sesongen for min del! Dette er et av høydepunktene i løpet av sesongen, når hele gjengen fra snowboardnorge møtes for å konkurrerer fire disipliner. NM-uka i år startet med halfpipe. Halfpipe er en disiplin jeg ikke er så godt kjent med ettersom det bare finnes én(!) ordentlig pipe i Norge. Her gikk det ikke så bra for min del, men det må sies at det å kjøre pipe er noe av det sykeste jeg har gjort denne vinteren. Det er så sykt skummelt, men samtidig helt rått! Slopestyle var det neste vi skulle kjøre, dette er noe vi kjører så godt som hver dag. Her er jeg veldig fornøyd med å ende på en 5.plass, bare slått av fire rekruttlandslagsutøvere. Dagen etter stod boardercross for tur.

Dette var også helt nytt for meg. Jeg kjørte inn til den femte beste tiden i tidskvalliken, etter dette ble vi satt fire mot fire, her var det de to beste fra hvert heat som gikk videre. Jeg kom meg til finalen, her møtte jeg tre med spesiallagde brett. Han som endte på andreplass hadde tidligere denne sesongen deltatt i ungdoms-OL i akkurat denne grenen. Jeg endte overraskende på en 3.plass!

NM big air, her fikk jeg 2.plass. Foto: Foto:

Til slutt var det big air, det jeg hadde gledet meg mest til. Kroppen var rimelig ødelagt etter en uke med sju timers snowboardkjøring hver dag, men jeg var innstilt på å lande det jeg hadde bestemt meg for. Vi fikk tre forsøk på å lande det trikset vi ønsket. I konkurransen landet jeg på første forsøk. Jeg var så fornøyd, men mest overrasket over at dette holdt til 2.plass!

Jeg har ikke lagt en plan for fremtiden min, men min kortsiktige plan er å fullføre mine siste år her på HSG for å se hvor langt jeg kan ta snowboardkjøringen min. Først og fremst er jeg ute etter å lære meg et par nye triks, sikre noen gode norgescupresultater og få filmet en god del. Nå tar jeg jo steget over til seniornivå, det blir en utfordring, men jeg skal gjøre mitt beste. Snowboard er noe jeg tenker på hele tiden og har jo selvfølgelig ett ønske om å oppnå noe med snowboardkjøringen min, så det er jo bare å vente å se hvor langt jeg kan komme.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg
  2. Sindre Tveiten
  3. Snowboard