Tøffe høstkamper for Dristug før NM-semifinale

Damelaget hadde dobbel, mens herrelaget hadde enkel bortekamphelg sist helg. Det endte med dobbelt tap til damene og seier til herrene.

Publisert:

<p>Ida og Emilie i blokk og Malin H. Skjelstad sikrer under. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto</p>

Brukergenerert innhold

  • Malin H. Skjelstad
Denne artikkelen er over fire år gammel

Med en rankingturnering forrige helg som var litt under prima for begge lag, er alle klare for en ny helg med både seriekamper og første semifinale i NM for herrelaget.

Damelaget startet seriesesongen på hjemmebane med en skade på oppleggeren vår, Eli Janne Olimstad, allerede under oppvarmingen. Det medførte at vi allerede i første serierunde måtte gjøre endringer i startoppstillingen. Vi vant mot Volda, 3-0, men tapte mot Blindheim, 3-1.

De som var med å spilte kampene på hjemmebane var: Ida Kateraas Askland, Frida Berntsen, Eli Janne Olimstad, Emilie Olimstad, Anne Riisland, Gina Riisland, Elise Lund Saga, Maria Lund Saga, Malin Hansen Skjelstad, Lotte Tangen, Tove Valle, Ingrid Regina Verpe og trener Ørjan Olsen. Maskoten vår Dristi var selvfølgelig med. Det var kjempestas å spille på hjemmebane, og vi spilte veldig godt. Publikum var med, og det var en fantastisk stemning i hallen. Vi hadde publikum i ryggen og det var moro å høre dem så tydelig når vi hadde gjort en god forsvarshandling eller andre gode prestasjoner.

Lagbilde etter hjemmekampene i Åmlihallen. Foto: Foto: Jone Oland Homme

Preget av første kamp

Forrige helg var det altså rankingturnering i Tønsberg. Både dame- og herrelaget var klare til start. Damelaget møter Gneist i første kamp, en kamp hvor vi spiller virkelig dårlig. Ingenting sitter. Dårlige mottak og forsvarsballer som gir dårlige arbeidsforhold for oppleggeren. Vi klarer ikke å bryte igjennom i angrep, verken på harde smasher eller dipper. Noe som oppleves frustrerende. Laget fra Bergen får overtaket på oss og vinner kampen.

Denne kampen preger oss resten av turneringen. Vi vinner kampen mot Volda, men taper mot KSK, som er kampen om 2.plass i puljen og spill om de øvre plasseringene. Vi vinner mot Øksil fra Myre sendt lørdag kveld, hvor siste ball går i bakken klokken 22.10.

Lørdag morgen kl. 08.15 taper vi mot NTNUI, men vi vinner vår siste kamp mot Volda. Dermed havner vi på en 11.plass av totalt 16 lag. Spillerstallen: Ida Kateraas Askland, Frida Berntsen, Randi Helene Gangsei, Emilie Olimstad, Elise Lund Saga, Malin Hansen Skjelstad, Lotte Tangen, Tove Valle, Ingrid Regina Verpe og Ørjan Olsen, trener.

Emilie Olimstad og Malin H. Skjelstad klarer ikke å få spilt ballen over nettet. Foto: Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Herrelaget på 2. plass i pulja

Herrelaget kommer på 2.plass i sin pulje. Mye bra i mottak og angrep fører til enkle 2-0 kamper. I puljekampfinalen mellom Dristug og Nyborg fra Bergen taper guttene kampen med minst mulig margin, 2-1 (25-27, 25-23, 15-17). I Kvartfinalen møter de Topp Volley Norge, hvor de dessverre taper en kamp de ikke skal tape 2-0.

Derfor må de spille om 5. til 8. plassen. Herfra og ut gjør herrelaget mye bra. De vinner første plasseringskamp komfortabelt 2-0 mot TSI, Tromsøstudentenes idrettsforening, og avslutter turneringen med å slå OSI, Oslo Studentenenes idrettsforening, 2-0. Herrelaget ender på en 5. plass av totalt 16.lag.

Spillerstallen under rankingturneringen: Jetmund Berntsen, Mathias Berntsen, Jone Oland Homme, Alexander Hushovd, Sondre Nordås, Helge Oland, Jostein Olimstad, Lars Retterholdt og Edvart Aasen.

Dristug- herrene, både på og utenfor banen. Foto: Foto: Ørjan Olsen

Den generelle spilleroppfatningen fra turneringen var at dommerne denne gangen ikke henger med i spillets gang. Nivået i førstedivisjon, både på dame og herresiden, begynner å bli så høyt at det synes som om nivået på en del av de uttatte dommerne til turneringen ikke helt strekker til.

Oppfatningen blant mange spillere er at det virker som om fokuset hos en del dommere mer går på det som skjer utenom selve spillet, enn det å lede spillet og spillets gang. Dette kan lett føre til noen feil dommeravgjørelser.

Det å utøve makt så ut til å stå sterkt hos en del av de dommerne som var i Tønsberg, noe som skaper avstand til utøverne og spillet. Dette er synd både for forholdet dommer og spiller, men også for idretten selv. Dommere og utøvere må gjensidig respektere hverandre og hverandres roller under kampene. Avviklingen av turneringen er ikke optimal når siste spilte ball lørdag kveld går i gulvet klokken 22.10, og første kamp søndag morgen er 08.15.

Lotte Tangen, Emilie Olimstad og Frida Berntsen får spilt opp en ball på vei til gulvet. Foto: Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Tapte for Kristiansand

Damelaget startet siste helg med seriekamp mot laget fra Kristiansand fredag kveld. Vi har slitt litt med lagfølelsen etter forrige helgs rankingturnering. Vi spiller tidvis godt, og klarer å spille oss opp på lik poengsum med motstanderen flere ganger, men vi er ikke flinke nok til å dra i land det siste lille ekstra for å vinne kampen. KSK er et meget godt og samspilt lag, og de har flere utøvere å spille på enn oss.

Vi er et ungt lag i utvikling og trenger litt mer tid sammen og flere kamper på dette nivået for å hevde oss i toppen. Vi viser allikevel at vi henger med. Vi prøver forskjellige lagoppstillinger i denne kampen, som klart viser at vi har utøvere som kan ta forskjellige posisjoner og allikevel gjøre det bra. Vi taper denne kampen 3-0 med settsifrene: 25-18, 25-13 og 25-22.

Spillerstallen: Ida Kateraas Askland, Frida Berntsen, Randi Helene Gangsei, Emilie Olimstad, Gina Riisland, Malin Hansen Skjelstad, Kim Spelten, Lotte Tangen, Tove Valle, Ørjan Olsen, trener og Dristi.

Guttene i gang med kveldens «viktigste» kamp i bassenget på Blindheim skole. Foto: Foto: Sondre Nordås

Fin seier mot Blindheim

Lørdag kveld spilte herrelaget kamp mot Blindheim. Det var en kamp med veldig mange gode og knallharde server, samt mange presise og gode servemottak førte til en 3-0 seier. Settsifrene ble 25-18, 25-17 og 25-19. ”Den ”viktigste” kampen ble spilt i bassenget etter kampen. De unge mot de eldste i vannpolo. Med stjernespillere som Jetmund, Lars Alex og Sondre på det eldste laget, ble det en lett ”seier,” kom det fra Sondre lørdag kveld.

Spillerstallen mot Blindheim var: Jetmund Berntsen, Mathias Berntsen, Aleksander Hushovd, Jone Oland Homme, Sondre Nordås, Helge Oland, Lars Retterholt og Edvart Aasen.

Opplagning på Starbuck på Værnes. Foto: Foto: Ørjan Olsen

Tøff kamp mot NTUI

Søndag morgen dro damelaget med fly fra Kjevik til Værnes for å spille kamp mot NTNUI, Studentidrettslaget fra Trondheim. Det var en meget turbulent flytur på grunn av uværet Synne, men vi kom oss trygt frem. Vi ladet opp med varm sjokolade på Starbucks på Værnes før vi dro inn til Idrettssenteret på Dragvoll. Da vi ankom hallen pågikk det en elitekamp mellom herrelaget til NTNUI og Nyborg, Bergen. Kampen vant Nyborg overlegent 3-0, og spillet til NTNUI skremte ikke oss fra Dristug med tanke på neste helgs semifinale mellom NTNUI og Dristug.

Ida Kateraas Askland i Angrep mot NTNUI. Malin og Frida sikrer bak. Foto: Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto.

Vi fikk en god oppvarming og for første gang i sesongen vant vi nettoppvarmingen. Vi knallet til fra alle angrepspunkt, noe som gav selvtillit å dra med seg inn i kampen.

Mottakene sitter mye bedre i dag, det samme gjør forsvarsballene våre.

Selv om det ble et 3-1 tap er vi godt fornøyd med egne prestasjoner. Foto: Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Dette fører til at vi får brukt midtspillerne våre mye mer, og de blir et dødelig våpen flere ganger i løpet av kampen. Vi har bedre servepress i denne kampen, men på avgjørende baller er ikke marginene på vår side. Vi taper første sett 25-21. I andresett leder vi fra start.

Her er vi fryktløse og finner oss et punkt som vi alle server på. Det er ikke tvil om hvem som er best i dette settet, og vi vinner settet 25-15. I 3.sett er det mer jevnt. Vi spiller fortsatt vårt spill og gjør det godt.

Frida Berntsen, Emilie Olimstad og Randi Helene Gangsei kaster seg mot ballen for å redde den før den går i gulvet. Foto: Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

NTNUI henger med oss, og lagene følger hverandre tett. Vi får et overtramp på opplegger, Malin H. Skjelstad, men hun kommer seg igjen, ved å bite tennene sammen. Dette settet kunne gått begge veier, men dessverre går det til NTNUI med settsifrene 29-27. NTNUI har mange spillere å ta av. Så når de oppdaget at vi begynte å bli slitne, satte de innpå friske og raske bein.

I det 4. settet går det ikke helt veien for Dristug-jentene og NTNUI vinner settet 25-17. 3-1 til NTNUI. Vi er på god vei og er godt fornøyd tross tapet. Det er flere momenter fra kampen vi kommer til å bygge videre på, og vi ser at vi er et lag i rask og god utvikling.

Laget klar til neste helgs kamper mot Randaberg og Egersund. Foto: Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Spillerstall mot NTNUI: Ida Kateraas Askland, Frida Berntsen, Randi Helene Gangsei, Emilie Olimstad, Gina Riisland, Malin Hansen Skjelstad, Lotte Tangen, Tove Valle og Ørjan Olsen, trener.

Lørdag 12. desember drar damelaget til Vestlandet for å spille mot Randaberg kl 17.00 og Egersund søndag kl 13.00. Kampen mot Randaberg vil ble streamet, slik at den kan sees av alle som måtte ønske og følge oss. Det blir lagt ut link på Facebooksiden vår; Dristug IL Volleyball-1.divisjon Damer.

Semifinale i NM senior

Herrelaget er klar for Semifinale mot NTNUI både den 13. og 19. desember. Først i Trondheim så i Åmli

Søndag kl 15.00 spilles den første semifinalen i NM for seniorer på herresiden, på Idrettsenteret på Dragvoll, Trondheim, NTNUI sin hjemmebane. Her møter et sprekt herrelag til start. Dristug-guttene har forberedt seg godt til denne kampen. Det blir et åpningsshow i Trondheim, som forhåpentligvis avsluttes med folkefest i Åmlihallen lørdag 19. desember. Det er møteplikt i hallen for alle volleyball og idrettsinteresserte og alle andre entusiaster i Åmlihallen denne lørdagen før jul. Vi gleder oss stort. Dristi gleder seg også, ja kanskje mer til siste del av semifinalen enn til JUL.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785