Leder i Kristiansand Badminton Klubb (KBK), Helene Abusdal, sier til Lokalsporten at dette er en fin anerkjennelse av den gode jobben som gjøres av trenerne og junioravdelingen i KBK. Ingen andre klubber i Norge har så mange spillere med på aldersbestemte landslag. Nærmest kommer Moss Badminton Klubb med sine ni spillere.

Fire aldersklasser

Aldersklassene i badminton er delt inn i U13 (tom. det året man fyller 13), U15, U17 og U19. Kristiansandsklubben har 3-5 spillere med i alle gruppene.

Landslagsgruppen for senior ble også offentliggjort i dag, men der finner vi ingen fra KBK blant de åtte uttatte spillerne. Dette til tross for at klubben har vunnet eliteserien i Norge mange år på rad.

– Vi har flere gode seniorspillere i klubben med lange landslagskarrierer bak seg, forklarer Helene Abusdal, men ingen som satser hundre prosent og som er aktuelle for landslagsspill nå. De åtte som er tatt ut bor og trener på det nasjonale senteret i Oslo.

Imponert sportssjef

Sportssjef i Norges Badminton Forbund, Johnny Askevig, har denne forklaringen på sørlandsklubbens fremgang:

– KBK har i mange år vært den førende seniorklubb i Norge, og har i de siste årene også fokusert på å bygge bredde i ungdomslagene. Det har alltid vært mange gode trenerkrefter i klubben, og med ansettelsen av en fast trener har KBK skapt et bra miljø for de unge spillerne. Det ses nå på ungdomslandslagene hvor KBK etter noen år med veldig få spillere, igjen er den klubben med flest spillere. Utfordringen blir å holde fast på dem, og opprettholde et treningsmiljø med mange unge spillere på høyt nivå. Jeg tror de vil lykkes hvis klubben klarer å integrere de unge spillerne sammen med de eldre, så avstanden mellom de unge og de eldre blir mindre.

Søskentrio tatt ut på landslag og talentteam

Søsknene Thea (U17), Jonas (U15) og Tobias (U13) Tønnesen er alle tatt ut på Norges Badminton Forbunds landslag og talentteam. Thea og Jonas har i noen år tilhørt den absolutte norgestoppen i sine aldergrupper, og nå har også lillebror Tobias tatt steget opp. Tobias har fått følge av kompisen Matthias Mørk som også er debutant i denne sammenhengen.

– Tobias og Matthias har hatt en flott utvikling og er veldig treningsvillige, uttaler KBK’s danske trener Anders B. Petersen, til Lokalsporten.

Det blir spennende å følge disse ungguttene utover i sesongen. De er første års U13-spillere og vil møte flere motstandere som er ett år eldre.<u</u<u</u>

<u</u Dette er alle de uttatte spillerne: <u</u<u</u>

- U13: Julie Marie Abusdal, Matthias Mørk, Tobias Tønnesen, Kevin Elson og Sondre Berg Angell.<u</u<u</u>

- U15: Marie Mørk, June Bøhn, Jonas Tønnesen, Jonas Østhassel og Adam Bjørnestøl.<u</u<u</u>

- U17: Thea Tønnesen, Emma Wåland og Rikke Østhassel.<u</u<u</u>

- U19: Marlene Wåland, Mads Marum, Christoffer Ripegutu og Nikolay Avenstroup.<u</u<u</u>

Bak fra venstre: Klubbtrener Anders B. Petersen, Mads Marum U19, Nikolay Avenstroup U19, Christoffer Ripegutu U19, Sportsjef NBF Jhonny Askevik. Foran fra venstre: Mentaltrener NBF Frank Dalsgaard, Marlene Wåland U19, Thea Tønnessen U17 og Rikke Østhassel U17. Emma Wåland U17 var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Foto: Privat.

11.-13. september deltar alle spillerne i KBK sin egen nasjonale rankingturnering i Badmintonsenteret. Rett i underkant av 200 spillere er påmeldt og det skal spilles ca. 400 kamper fra fredag til søndag. Her deltar også elitespillerne i seniorklassen. KBKs og en av Norges beste spillere gjennom tidene, Jim Ronny Andersen (40), gjør comeback i herresingle etter kun å ha spilt herredouble og mixdouble de siste årene.