God oppkjøring til nytt VM

Tidlig i juni er det nytt verdensmesterskap i brasiliansk jiu jitsu, og meget gode plasseringer i comebacket har gitt meg bra med selvtillit.

Publisert:

Margaret Knutson Aase har i løpet av sin karriere hentet med seg fire VM-gull og et EM-gull, er amerikansk og brasiliansk mester, har flere norgesmestertitler, og er vinneren av Viasat 4s ”Norges Beste Fighter”. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Margaret Knutson Aase, Kristiansand Ju Jitsu Klubb
Denne artikkelen er over fire år gammel

UTØVERBLOGG: Jeg har hele livet elsket fysisk aktivitet, og startet allerede som åtteåring med kampsport i Kristiansand Ju Jitsu Klubb. I løpet av min karriere har jeg hentet med meg fire VM-gull og et EM-gull, jeg er amerikansk og brasiliansk mester, har flere norgesmestertitler, og er vinneren av Viasat 4s ”Norges Beste Fighter”. Jeg har sort belte i sport jujutsu, og brunt belte i brasiliansk jiu jitsu.

Deilig å konkurrere igjen! Foto: Privat

Når jeg ikke slåss, jobber jeg som assisterende daglig leder på Aker Brygges high-end treningssenter ”Studio Jobbsprek”, holder kurs og seminarer om både kampsport og trening, tilbringer tid med min fantastisk fine kone og katt, spiser deilig mat, og reiser så mye jeg kan for å oppleve verden.

De siste årene har fokus endret seg fra å kun være toppidrettsutøver til å tilpasse meg et mer ”normalt liv” med en balansegang av jobb, trening og familie. Uten noen økonomisk sponsor (bortsett fra supermamma), er dette dessverre et naturlig steg å ta, og en del av å bli voksen.

Men kampsport er Margaret, og vil alltid være en stor del av meg. I november startet jeg å konkurrere igjen. Jeg ble norgesmester i to forskjellige stilarter, og ble stevnets beste utøver uavhengig av vekt og kjønn. Jeg gikk Swedish open i åpen vektklasse (og beltesklasse) og endte med bronse. I april vant jeg Rome Open, fikk sølv i åpen vektklasse, og sølv i EM No Gi (uten drakt – en annerledes stilart enn den jeg vanligvis trener).

På toppen av pallen i Roma. Foto: Privat

Om under én måned skal jeg på matta igjen – jeg har fått muligheten til å delta på VM i Los Angeles. Dette året som brunbelte; en belteklasse høyere enn tidligere år. Jeg er utrolig spent på hvordan jeg vil gjøre det mot jenter som jobber profesjonelt som jiu jitsu-utøvere. Jeg elsker å konkurrere, og er 100 prosent Margaret når jeg er på matta. For å ha mulighet til å hevde meg blant de beste jentene i verden, er jeg avhengig av en god oppkjøring med sparring.

Jakten på samarbeidspartnere og sponsorer er godt i gang. (Men jaggu et prosjekt med lite lys i tunnelen). Ettersom jiu jitsu ikke er en idrett som er organisert under Norges Idrettsforbund, blir ikke en krone av utgiftene til treningscamp og konkurranse dekket. Men jeg gir ikke opp. Jeg håper jeg treffer en bedrift som ser verdien av å sponse meg, og at jeg får muligheten til å dra til USA og forberede meg der de siste to ukene før VM.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg
  2. Kampsport