Hjemmelaget Haslum vant 30-24, etter at KIF gikk til pause med 14-13-ledelse.

Ingen hadde forventet at det ville bli en lett match. Men det var mye som lå til rette for KIF da de møtte Haslum til bortekamp i 1. divisjon søndag; de er et lag som viser positive takter om dagen og de banket tross alt bærumslaget i høst.

– Nå skal vi hjem å analysere, for vi skal komme sterkere tilbake, lover KIF-trener Tihomir Baltić.

PÅ BORTEBANE: Kampen mot Haslum foregikk i Haslumhallen i Bærum. Foto: Foto: Privat

I ledelsen

Johannes Jåsund sendte KIF opp i ledelsen etter 1 ½ minutt. Men Haslum var raske med å svare.

Ut i 1. omgang begynte det å koke i toppen på sørlendingene, som pådro seg tre tominuttere på snaue sju minutter, mot Haslums ene. På siste marsjordre til Erlend Årstein Hansen var Haslum igjen fulltallig og banket effektivt inn fire mål på rappen. Stillingen var da 10-5 og det gjensto ti minutter av omgangen. Men opphentingen hadde begynt, med en Aleksander Aabel i scoringsmodus, sammen med Sindre Rosseland, Bendik Holstad, Sebastian Schultz Hansen og Mathias Christiansen.

Og Jåsund fulgte opp en god start og sørget for at KIF kunne gå til pause med ettmålsledelse, 13-14.

TRENER: Tihomir Baltić mener laget bare må lære av feilene i kampen mot Haslum og gå videre. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Rufsete sisteomgang

Kanskje kunne ledelsen vært enda større, men det var i 2. omgangen det sviktet. KIF-trener Tihomir Baltić mener tapet kan forklares med for mange tekniske feil, dårlige skudd og at man ikke lyktes i å få til et etablert forsvar.

– I 1. omgang hadde vi disiplin i angrep, for selv om Haslum scoret lette mål, klarte vi å slå tilbake. Men vi startet 2. omgangen dårlig, uten å satse nok på mål, var ukonsentrerte, fikk for mange lette mål imot og hadde ikke styrke til å komme tilbake, sier han og fortsetter:

– Vi prøvde å bytte system i forsvar, men det fungerte ikke i dag. Vi må ha vinnermentaliteten på plass og 100 prosent konsentrasjon, har vi ikke det, da taper vi.

Haslum rakk å score tre før Kristian Nordvik Thyssen satte ballen i vertenes målgård. Etter snaut ni minutter tok Baltić timeout. Alvorspraten til tross, det ville seg liksom ikke for KIF denne gangen. Det nærmeste laget kom kontakt med motstander var to mål bak. Kampen endte 30-24 i vertenes favør.

BESTEMANNSPRIS: Johannes Jåsund ble kåret til KIFs beste spiller i kampen mot Haslum søndag. Her fra da Haslum gjestet Gimlehallen i høst. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Venstrekant KIFs beste

– Jeg er fornøyd med mine tre første skudd som kom på kontring. Siste skuddet gikk stang ut, så skulle gjerne sett den også gå inn. Forsvaret fungerte bra og jeg fikk presset dem til at det bare ble én avslutning på min side. I tillegg var jeg fremme og forstyrret litt for backene slik at flyten i spillet deres ikke ble så bra, sier Johannes Jåsund, kåret til KIFs beste i kampen, mens Simon Nyløkken ble Haslums bestemann.

KAMPFAKTA:

Haslum – KIF 30 – 24 (13 – 14), Haslumhallen

Dommere: Jo Are Johannesen og Tom Larsen

Utvisninger: Haslum 5×2 min, KIF 4×2

Målscorere KIF: Aleksander Aabel 5, Sebastian Schultz Hansen 5 (4 straffer), Mathias Christiansen 4, Bendik Holstad 4, Johannes Jåsund 3, Sindre Rosseland 2 og Kristian Nordvik Thyssen 1.

NESTE KAMP: Stord Elite – KIF, Stordhallen nye, søndag 26. februar, klokken 16.