Teland i knallhardt verdenscup-selskap

Hakeem Teland (21) havnet i det tøffeste forsøksheatet i verdenscupstevnet i Polen.

Publisert: Publisert:

Hakeem Teland fra Kristiansand Kajakklubb ble nummer seks i sitt forsøksheat i Polen. Foto: Kjartan Bjelland

Brukergenerert innhold

  • Steinar Tangstad.
Denne artikkelen er over ett år gammel

Utøveren fra Kristiansand Kajakklubb ble tatt ut som en av to norske deltakere i Polen sist helg etter å ha vunnet en suveren seier i norgescupen for 14 dager siden.

I Polen møtte han den absolutt verdensidretten på K1 200m og havnet i det desidert tøffeste forsøksheatet med bl.a. verdensmester Liam Heath fra England i banen ved siden av seg.

Heath vant da også det femte heatet meget klart med tiden 35,391, mens Teland kom inn til 37.343 og sjetteplass i heatet, altså 1,9 sek bak engelskmannen.

Hakeem måtte ha gått på 36.798 for å kvalifisere seg videre til semifinalen, men var godt fornøyd med egen innsats og føler at han er atskillig nærmere verdenstoppen i seniorklassen.

Det er verdt å merke seg at to svensker som kom seg videre til semifinalen i de to første heatene hadde svakere tider enn Hakeem. De fire beste i heatene går automatisk til semifinalen og de var heldigere med trekningen denne gang.

Teland gleder seg til sesongen videre med EM 23 år/yngre som hovedmål. Han mener selv at sjansene for gode plasseringer her absolutt er til stede.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Hakeem Teland
  2. Kristiansand Kajakklubb
  3. Padling