Fra seier i Italia til tittelkamp i Norge

Etter ProAm-triumfen sist helg håper Roar Lindland på seier på Rudskogen til helga.

Publisert: Publisert:

Racingføreren Roar Lindland (40) fra Lyngdal kan se tilbake på en lang karriere som bilsportsutøver. De siste årene har han kjørt Porsche internasjonalt, og i år kjører han både Porsche Mobil 1 Supercup og Porsche Carrera Cup Scandinavia. Foto: Micke Fransson

Brukergenerert innhold

  • Team Roar Lindland
Denne artikkelen er over to år gammel

Lindland vant ProAm-klassen i Porsche Supercup på Monza i helga som var. Nå leder han ProAm-mesterskapet foran de to finaleløpene i Mexico City. Men aller først skal han kjempe om tittelen i Carrera Cup Scandinavia, og håper på seier på Rudskogen til helgen.

– Monza var en helg med full klaff. Jeg var raskest i ProAm på både trening og kvalifisering, og jeg vant klassen i løpet. I tillegg var jeg litt heldig da min erkerival fikk en punktering ut i løpet og tapte tid på det. Dermed har jeg nå overtatt ledelsen før de to siste løpene i Mexico City den siste helgen i oktober, forteller Lindland.

Han er nå seks poeng foran franske Nicolas Misslin, men det er to løp som kjøres i Mexico City, så ingen ting er avgjort.

Roar Lindland har hatt en meget god sesong hittil i år. Foto: Porsche

– Jeg har en mental fordel med å lede foran finaleløpene, og jeg har vært raskere enn Misslin i stort sett hele år sier Lindland, som kjører for Lechner Racing Middle East i Porsche Supercup.

På hjemmebane i helgen

I pausen frem til finaleløpene i Porsche Supercup skal Lindland delta i hele fire runder fordelt på to helger i Carrera Cup Scandinavia. De to første løpene går på Rudskogen til helgen, og i det skandinaviske mesterskapet ligger Lindland på en andreplass, 12 poeng bak ledende Lukas Sundahl.

– Hovedprioriteringen i år har vært Porsche Supercup, men samtidig har det gått veldig bra i Skandinavia. Derfor satser jeg på en god avslutning hjemme også. Det blir tøft å ta igjen Lukas i mesterskapet, men alt er mulig.

Da Carrera Cup’en besøkte Rudskogen tidligere i år, ble det en seier og en andreplass på Roar Lindland. Lindland kjører for teamet Porsche Performance Team Norway i Skandinavia, og det blir spesielt å kjøre på Rudskogen i helgen.

– Løpet er en del av Porsche-festivalen, hvor det er en rekke aktiviteter for hele familien. Vi venter storinnrykk til Rudskogen i helgen med mange nordmenn som deltar i de forskjellige klassene.

I tillegg til Carrera Cup Scandinavia kjøres det også løp i STCC, Formel STCC og det norske og svenske GT-mesterskapet. Det blir også øvelseskjøring med Porsche for 16-åringer, Lego-bygging, terrengkjøring, gokart og besøk av kjente personligheter som tidligere F1-fører Mark Webber, Porsche-entusiast Magnus Walker og Prins Carl Philip av Sverige.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Roar Lindland
  2. Racing