Midtbanespilleren mottok ballen inne på Sandefjords banehalvdel, satte fart, forserte et par mann og lot det stå til.

– Jeg tenkte ikke så mye annet enn at jeg skulle fyre løs. Så gjør jeg som mange ganger før i år og setter den i krysset. Det var deilig, det, sier Velde i et intervju vist på Dplay etter kampen.

Skuddet med venstrefoten gikk på vakkert vis opp i det lengste krysset. Det var en fantastisk soloscoring fra Haugesunds nummer 99, og dermed gjorde han opp for straffebommen tidligere i kampen.

– Det er egentlig en bra straffe, men keeper er nede og redder. Det er en pretasjon, sier Velde om straffemissen.

Den holdt nemlig på å bli kostbar.

SUSER: Kristoffer Velde ble matchvinner med en strålende scoring. Foto: Jan Kåre Ness

Dramatisk

Haugesund fikk nok av sjanser til å avgjøre kampen, men sløste med mulighetene, også etter at Harmeet Singh pådro seg et rødt kort og Sandefjord forsvarte seg med ti mann de siste 25 minuttene.

Et langt innkast fra Alexander Stølås, en stuss fra Fredrik Pallesen Knudsen videre til stopperkollega Benjamin Tiedemann sørget for Haugesund-ledelse, før Sandefjord utlignet ved Kristoffer Normann Hansen bare fem minutter senere.

Haugesund tok ledelsen for andre gang gjennom Ibrahima Koné, som ved en tilfeldighet kom alene med Sandefjords keeper Jacob Storevik. Spissen fikk løsnet skudd, og forsøket var ikke spesielt bra, men Storevik rotet den likevel i mål:

På stillingen 2–1 til Haugesund hadde gjestene lite å komme med. Løsningen ble å bytte inn playmakeren Rufo, og det skulle umiddelbart gi avkastning.

Singh sendt av

Enric Vallès serverte Rufo med en lekker stikker med hælen, og alene med keeper gjorde Rufo ingen feil. Før det hadde Haugesund også bommet på straffe ved matchvinnende Velde. Storevik gikk riktig vei og reddet mesterlig, og gjorde dermed opp for seg etter den skrekkelig tabben som ga 1–0.

Harmeet Singh fikk to gule kort og marsjordre etter to situasjoner med Bruno Leite.

– Han legger altfor lista altfor lavt, sier Singh om dommeren etter kampen.

Selv om Sandefjord forsvarte seg med nebb og klør i mindretall, og var nære å få med seg poeng, ville Veldes venstrefot det annerledes.

Det var ikke den eneste perlen i norsk fotball søndag:

Gjestene var faktisk nære å få med seg poeng – selv med ti mann. På overtid sendte de alt og alle opp i Haugesund-boksen, og var ved et par anledninger nære scoring.

Det endte imidlertid bare med nesten.

– Jeg er veldig stolt av spillerne. Det var ikke lett i dag, men spillerne viste karakter. Jeg synes vi spilte veldig godt i perioder. Det var nok en gøy kamp for de som så på, sa Marti Cifuentes i et intervju vist på Dplay etter kampen.

Haugesund er nå på 8. plass med 34 poeng, mens Sandefjord er på 11. plass med 28.