Tidenes mest kjente proffbokser, Muhammad Ali, døde i juni 2016. Han hadde ni barn, og det er datteren Rasheda – født 1970 – som er mor til Nico.

Rashedas halvsøster Laila Ali gikk 24 proffkamper i perioden 1999 til 2007, men er foreløpig den eneste fra familien som har satset på boksing etter sin svært berømte far.

Fem år etter morfarens død tar altså Nico Ali Walsh steget inn i bransjen der Muhammad Ali har evig gudestatus.

– Jeg gjør det jeg elsker. Jeg er beæret over kunne føre arven fra min bestefar videre. Det er et ansvar jeg ikke tar lett på, sier Nico i en pressemelding fra Top Rank – promotorselskapet som nå skal skaffe ham kamper fremover.

Cecilia Brækhus kan bekrefte at Ali Walsher en god bokser, men det stilles garantert enorme forventninger til en ny generasjon med Ali-navnet hengende over seg.

– Han er verdens hyggeligste og mest jordnære fyr, og absolutt et talent med godt fotarbeid, beskriver Brækhus til VG.

Se Instagram-bilde fra trening i Big Bear – Ali Walsh står ved siden av Brækhus:

Brækhus har hatt kampoppkjøring sammen med Ali Walsh i Big Bear, California.

– Jeg trente med ham en lang periode, men ante ikke hvem han var før Abel Sanchez (daværende Brækhus-trener) fortalte meg det, legger Brækhus til.

Nå har han fått proffkontrakt, og en av frontfigurene i Top Rank er ingen ringere enn den snart 90 år gamle Bob Arum.

Han har styrt store deler boksesporten i mange tiår sammen med jevngamle Don King. Og Arum startet sin karriere i boksesporten ved å jobbe for nettopp Muhammad Ali på 60-tallet. Arum har gitt Ali mye av æren for alt han kan om boksing, og nå blir det samarbeid med en ny generasjon Ali.

PROMOTORVETERAN: Bob Arum avbildet på en pressekonferanse i Los Angeles 15. juni i år Foto: ETIENNE LAURENT / EPA

Arum promoterte 27 av Muhammad Alis kamper, blant annet «Thrilla in Manila» mot Joe Frazier.

– Nicos bestefar var en ganske god fighter. Forhåpentligvis kan Nico følge opp noe av suksessen. Han er en ung mann med sterk karakter, som man kan forvente av Muhammad Alis barnebarn, sier Arum.

Selv om han bare var 15 år gammel da bestefar Muhammad døde – etter mange års dårlig helse som følge av parkinsons sykdom – har Nico mange minner fra boksemiljøet med sin bestefar som han kalte «Poppy».

– Jeg var med i boksestudioene med min bestefar. Noen ganger må jeg minne meg selv på at han er alles idol, sier 20-åringen som går sin første proffkamp på et stevne i Las Vegas 14. august.

Nico Ali Walsh (til venstre) avbildet sammen med sin svært berømte bestefar. Dette bildet la han ut på Instagram på bestefarens fødselsdag i 2020: