ÉN LANDSKAMP: Per Kristian Bråtveit har blitt tatt ut i den norske landslagstroppen flere ganger og fikk sin første kamp mot Østerrike i november. ÉN LANDSKAMP: Per Kristian Bråtveit har blitt tatt ut i den norske landslagstroppen flere ganger og fikk sin første kamp mot Østerrike i november. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Nødkeeperen klar for toppklubb i Nederland

Per Kristian Bråtveit (24) har signert for FC Groningen.

Keeperen, best kjent fra nødlandslagets 1–1-kamp mot Østerrike i Wien, signerte for FC Groningen torsdag. Det bekrefter nederlenderne på egne hjemmesider.

Han ankom Nederland onsdag, gjennomførte den medisinske sjekken med hell og har skrevet under en avtale for klubben som ligger på sjetteplass i Eredivisie.

Sportsdirektør Bo Andersson i Djurgården bekrefter til VG at klubben er enig med Groningen om et utlån av Bråtveit frem til sommeren. Da har Groningen sikret seg en opsjon på å kjøpe nordmannen permanent.

– Han reiste onsdag for å gjennomføre den medisinske sjekken. Vi er enige med klubben. Så er det opp til ham å komme til enighet om de personlige betingelsene, sa Andersson til VG tidligere torsdag.

Bråtveit har de siste månedene havnet ute i kulden i Djurgården, der han har vært andrevalg på keeperplass. Nylig ga han tydelig beskjed om at han ønsket å bytte beite.

I Groningen blir han lagkamerat med nødlandslagskamerat Jørgen Strand Larsen. De to nordmennene deler samme agent: Tore Pedersen.