Her feirer Marcus Rashford mål på Wembley i november 2019, foran 80.000 tilskuere. Nå håpes det på at EM-finalen i juli kan spilles foran mange tusen tilskuere. Her feirer Marcus Rashford mål på Wembley i november 2019, foran 80.000 tilskuere. Nå håpes det på at EM-finalen i juli kan spilles foran mange tusen tilskuere. Foto: Kirsty Wigglesworth, File / AP / NTB

Britisk kultur­minister håper på folke­fest i EM-finalen

EM-finalen i fotball skal spilles på Wembley 11. juli. Antallet tillatte tilskuere er uvisst, men kulturminister Oliver Dowden håper på folkefest på tribunen.

Den britiske regjeringen planlegger å åpne for tilskuere på idrettsarrangementer 17. mai. Opptil 10.000 personer kan da få samles på Wembley og andre store stadioner.

Det er fortsatt ikke bestemt hvor mange som kan overvære EM-finalen, men håpet er å fylle Wembley så godt det lar seg gjøre. Regjeringen satser på å oppheve alle smitteverntiltak 21. juni.

– Alt handler om hvor vi er på veien med å gjenåpne, sier kulturminister Oliver Dowden til Sky Sports.

– Hvis vi fortsetter å gjøre fremgang i landet, blir det mange flere mennesker enn 10.000 på finalen. Jeg håper vi kan få inn så mange mennesker som mulig inn på Wembley, men bare hvis vi kan gjøre det på en trygg og forsvarlig måte.

Opptil 4.000 tilskuere får være til stede på én av semifinalene i FA-cupen, som spilles på Wembley 17. og 18. april. Dobbelt så mange skal etter planen overvære ligacupfinalen samme sted noen dager senere.

Det er også håp om at 20.000 tilskuere kan dra på FA-cupfinalen i mai.

Sju EM-kamper skal spilles på Wembley. Det inkluderer semifinalene 6. og 7. juli og finalen 11. juli.