Kampen ble spilt under strenge advarsler om at den kunne bli avbrutt dersom hjemmesupportere brukte trøyer med slagord som tar til orde for å løslate en tilhenger som er dømt for å ha drept en politimann.

Ultra-lederen Gennaro Di Tommaso brukte en trøye med «Løslat Speziale» under helgens cupfinale mot Fiorentina, som ble skjemmet av voldsepisoder. Di Tommaso ble bannlyst fra italienske fotballarenaer i fem år.

Før tirsdagens kamp gikk det rykter om at 30.000 tilsvarende trøyer var produsert og delt ut til Napoli-tilhengere.

Kampen ble imidlertid gjennomført uten episoder. Dries Mertens (straffe), Goran Pandev og Blerim Dzemaili scoret for hjemmelaget, mens gjestenes Marco Silvestri ble utvist.

Berardi-show

Med ekte hattrick av Domenico Berardi vant Sassuolo tidligere på dagen 4-3 borte mot Fiorentina og klatret over nedrykksstreken.

19-årige Berardi, som tidligere i sesongen scoret fire mål mot Milan, ga gjestene ledelsen på straffespark og scoret to ganger til før pause. Halvveis ledet Sassuolo 3-0. Det fjerdeplasserte hjemmelaget reduserte på straffespark ved Gonzalo Rodriguez, men Nicola Sansone delte ut en ny smell da han i det 64. minutt lurte tre forsvarere og keeper Antonio Rosati.

Landslagsspiss Giuseppe Rossi kom inn og gjorde dermed comeback etter fire måneders skadepause. Han reduserte til 2-4 med sitt 15. mål for sesongen, og Juan Cuadrado skapte ny spenning da han lobbet inn 3-4. Flere mål fikk ikke hjemmelaget i Firenze, og gjestene kunne juble over tre poeng som løftet laget til 16.-plass. Bologna falt til nedrykksplass.

Fiorentina-tapet betydde at laget mistet siste teoretiske sjanse til å innhente serietreer Napoli og ta seg til mesterligaen. (©NTB)