Tirsdag offentliggjorde han en tropp på 17 mann, og sendte samtidig tydelige signaler om at han forventet forfall. Fredagens og lørdagens kamper i og utenfor Norge er derfor en gyllen sjanse for gutta på ventelisten.

— På papiret er dette den vanskeligste kampen for oss. Georgia har flere klassespillere offensivt. I utgangspunktet, både når det gjelder system og spillestil, likner laget på Hellas (som Norge slo 2-0 i Aten i mars), sier Nils Johan Semb.

Norge spilte en prikkfri forsvarskamp mot grekerne. Nå er det ikke usannsynlig at bare halvparten av forsvarsrekka fra den gangen kommer på banen mot Georgia.

Heggem ute?

— Uttaket har vært litt plundrete på grunn av skadesituasjonen, og den er fortsatt litt for broket. Vegard Heggem er mest tvilsom. Sannsynligheten for et forfall fra ham er ganske stor, sier Nils Johan Semb.

— Akkurat nå ser det mørkt ut, sier en ikke altfor optimistisk Heggem. - Jeg har ikke trent med ball siden påske. Jeg har fått behandling og hatt en del egentrening, men jeg hadde trengt en ordentlig gjennomkjøring før en så viktig kamp. Slik som det er nå er det ikke ideelt, mener Vegard.

Avtalen med landslagstrener Nils Johan Semb er å holde kontakten utover i uken og ta en endelig prat før helgen.

— Det er jo en uke igjen, så det finnes alltid en mulighet. Men akkurat nå føles det ikke så veldig sannsynlig.

Lyspunktet Pedersen

Semb kan glede seg over ¿en forsvarer med suksess. Tore Pedersen, som spilte sin siste landskamp mot Island for snart to år siden, er tilbake for Norge.

— Jeg har fulgt ham nøye og sett ham i fire kamper. Tore er tilbake på godt nivå, sier Semb, som ikke ser problemer i at Pedersens tyske hverdag er fokusert mot mannsmarkering i motsetning til landslagets soneorienterte forsvar. - Han har så mye rutine at jeg tror han lett tilpasser seg et sonespill.

Georgia har bare tatt fire poeng på fire kamper, og må kort og godt slå Norge for å ha noen reell mulighet til å nå EM-sluttspillet neste sommer.

Carew vraket

John Carew er tilbake i U-rekkene. Vålerenga-spissens vårform overbeviste ikke Nils Johan Semb. Med Tore Andre Flo aktuell, ble Carew funnet for lett.

— U-landslaget er i aksjon samme dag som A-laget, og foreløpig er John med i U-troppen, sier Nils Johan Semb.