ALTA — HAMKAM 2-0

Etter den forløsende 3-0-seieren mot Bærum søndag, drømte HamKam-fansen om ketchup-effekt og flytsone da grønnbuksene gjestet Finnmarkshallen. I Alta fikk imidlertid Peter Sørensens gutter en real kalddusj, da Alta ble et par nummer for store.

Kjedelig førsteomgang

Trener Sørensen stilte med et ungt mannskap. Med Magnu Sylling Olsen sjuk, spilte både Christian Wirstad (18), Emil Holst (17) og Henrik Lehne Olsen (16) fra start. Da Heidar Geir Juliusson ble skadet etter snaue 20 minutter, ble Kristian Eriksen (18) HamKams fjerde tenåring på kunstgresset.

Den unge gløden til tross: kampens første omgang ble en begivenhetsløs og søvndyssende affære. Høydepunktet kom like før pause da Lehne Olsens avslutning gikk et par meter over mål.

Alta tok kommandoen

Etter hvilen tok Alta styringa, og da 67 minutter var spilt fikk vertene frispark utenfor hjørnet av HamKams 16-meter. Svein Ove Thomassens lure innlegg/skudd snek seg forbi alle og inn i lengste hjørne.

HamKam jaktet utlikning, og innbytterne Ike Fofanah og Torgeir Strand Osmo fikk gode muligheter til å gjøre 1-1. Isteden punkterte Christian Reginiussen kampen med sekunder igjen, da han lurte ballen inn i nettmaskene fra død vinkel, via foten til Kristian Eriksen og mellom beina til Emil Holst.

Dermed gikk HamKam på sitt niende tap for sesongen. Ull/Kisa tok poeng på Sotra, og Kamma er igjen tabelljumbo. Neste sjanse kommer mandag, når Sandefjord er motstander.

HamKams lag (4-4-2): Emil Holst - Heidar Geir Juliusson (Kristian Eriksen fra 19.), Håkon Aalmen, Christophe Psyché, John Anders Rise - Christian Wirstad (Torgeir Strand Osmo fra 84.), Aziz Idris, Viktor Adebahr, Henrik Lehne Olsen - Tore Andreas Gundersen, Daniel Bekkevold (Ike Fofanahfra 57.).