Det spanske hovedstadslaget hadde i flere runder en luke på fire poeng ned til Barcelona på 2.-plass, men mistet den da de tapte ydmykende 4-0 i byderbyet mot Atlético Madrid for to runder siden.

Lørdag gikk Barcelona på en mer overraskende smell. Hjemme mot Malaga fikk de aldri ballen i nettet og tapte 1-0. Det ga Real Madrid muligheten til å skaffe seg et forsprang på fire poeng igjen.

Karim Benzema fikk en brassescoring annulert for offside i første omgang, men fikk senere ballen i mål på lovlig vis. Foto: Alberto Saiz, Ap

Mot Elche startet de rolig og fikk ikke scoringen de trengte for å lette presset, før i annen omgang. Etter 56 minutter sendte Karim Benzema Madrid foran med sin 12. scoring. 13 minutter senere fastsatte Cristiano Ronaldo sluttresultatet til 0-2 med den 29. scoringen for sesongen i La Liga.Da hadde han gått en drøy måned uten scoring i ligaen.

Avgjorde på overtid

I kampen mellom Real Sociedad og Sevilla, en kamp som vippet fram og tilbake, var det Sociedad som trakk det lengste strået til slutt. Imanol Agirretxe åpnet scoringsfest etter 16 minutter, men Sevillas Thimothee Kolodziecaiak svarte vertene like før pause.

Rett etter hvilen fikk hjemmelaget straffe og Prieto satte ballen i mål. Sociedad var igjen i føringen, men Valencia svarte sin motstander igjen da Carlos Bacca sørget for 2-2. Bare ti minutter senere var kampen snudd da Kevin Gamerio scoret på straffe.

Moyes' mannskap lot seg ikke knekke av det. Fem minutter senere fikk de hjelp av Alejandro Arribas som satte ballen i eget nett og det var duket for en spennende innspurt. Det så ut til å ende i 3-3, men på overtid dukket Prieto opp på en corner og headet inn det avgjørende målet.

Sociedad klatret opp til en foreløpig 10.-plass i La Liga, mens Sevilla tapte terreng i teten. De ligger på 5.-plass, men har etter tapet fem poeng opp til Valencia på 4.-plass.

Villarreal tok innpå Sevilla

Med Sevillas tap hadde Villarreal muligheten til å klatre opp i ryggen på dem. Den sjansen benyttet de seg av. Luciano Vietto scoret kampens eneste mål og sørget for en 1-0-seier hjemme mot Eibar. De ligger på 6.-plass, ett poeng bak Sevilla.

Også Athletic Bilbao skaffet seg seieren på et sent tidspunkt i kampen. I et langt målfattigere oppgjør mot Rayo Vallecano ble det en 1-0-seier hjemme i Bilbao.

Aritz Aduriz dukket opp etter 86 minutter og sikret tre poeng til hjemmefansen.

Athletic ligger på 12.-plass i La Liga med 27 poeng, mens Vallecano er plassert på 14.-plass med 26 poeng.