HELSINGØR (adressa.no): — Jeg har funnet lykken med å spille fotball igjen, sier Peter Ankersen til adressa.no.

Midt i vrimmelen av danske landslagsstjerner står 23-åringen. For danske journalister er han et yndet objekt dagene før den viktige kvalik-kampen mot Italia. Mest fordi han og tvillingbroren Jakob for første gang er sammen på landslaget, men også fordi han har gjort det meget bra i Esbjerg.

Mistrivdes

Han kom til Rosenborg på våren 2012 - etter at han ble kåret til årets unge spiller i Danmark til tross for spill i 1.divisjonsklubben Vejle. Den nå 23 år gamle backen var tiltenkt som erstatteren til Mikael Lustig, men i løpet av vinteren hadde Jon Inge Høiland spilt seg varm. Derfor fikk ikke Ankersen spille mer enn cupkamper og én seriekamp før 23. juni.

Vi fikk se prov på hans hurtighet gjennom sommeren, og han banket inn et klassemål mot Crusaders.

Så var det slutt.

- Jeg trivdes ikke utenfor banen, og det preget meg. Jeg hadde noen problemer, og det var en tøff periode for meg. Jeg må ha det bra utenfor banen for å lykkes, og det hadde jeg ikke da. Jeg snakket med Rosenborg om det, og jeg er takknemlig for at Erik Hoftun forsto min situasjon. Og da Esbjerg dukket opp var det aldri noen tvil, forteller han.

Følger med RBK

Der ble han gjenforent med sin tvillingbror, og siden har det stort sett bare gått en vei: oppover.

— Det tok litt tid å komme seg igjen, men nå har jeg hatt suksess, og det er vel derfor jeg er her også, smiler han.

I fjor endte Esbjerg nummer fire i Superligaen, og vant cupen. I årets sesong har han og tvillingbroren regelrett herjet på lagets høyreside, og skal ha en stor del av æren for at Esbjerg spiller i Europa League.

Men han følger fortsatt tett med Rosenborg. Ikke at han ser kampene, men er ivrig på liveoppdateringene fra kampene.

— Klart jeg følger med, og spesielt er det artig å se hva Bille og de andre danskene gjør. Men 0-0 i helga mot Hønefoss var ikke helt bra. Likevel håper og tror jeg at de vinner ligaen, sier han.

Tar vare på Mush

Han har litt kontakt med Simen Wangberg, men ellers er ikke linjene røde mellom Esbjerg og Trondheim.

— Jeg har ikke noe vondt å si om verken klubben eller byen, men jeg trivdes bare ikke. Slik er det noen ganger, sier han.

- Men helt kvitt nordmennene ble du ikke ettersom det er noen i Esbjerg også?

— Hehe, det er sant. Men det er gode spillere, og jeg har lovet at jeg skal ta vare på Mush (Bakenga) slik at han får det bra utenfor banen også. Det gjelder jo også Mohammed Fellah. Men Magnus Lekven har vært i klubben en stund, så han er også godt kjent, smiler Ankersen.

Som nå først og fremst skal gi full gass med landslaget i jakten på play-off, og eventuell VM-billett.