Rune Soltvedt har vært gjennom sitt første overgangsvindu etter å ha blitt fast ansatt som sportssjef i Brann. Sittende på Stadion-tribunen, med shortsen på og skoene av, lot han seg intervjue av BT om vinduet. Her er intervjuet.

OM OVERGANGSVINDUET

— Hvorfor vurderer du Brann som styrket etter overgangsvinduet i sommer?

— Det ene er at vi har fått kvalitetsspillere inn. Det andre er at vi har fått en bedre sammensatt stall. Dekningen i posisjoner som var skjøre før vinduet, er blitt bedre. Lars Arne (Nilsen, trener) har mange flere valgmuligheter.

- Flere spillere har forsvunnet fra Brann til høyere nivåer. Hvorfor lot dere Jakob Orlov gå på lån til Hammarby i Allsvenskan?

— Det var en vurdering. For Jakob så det vanskelig ut her, og når du er i en situasjon med krevende økonomi, var det dumt å ha en god spiller som ikke ville bli brukt. I bytte fikk vi Amadiya Rennie, som gir oss andre kvaliteter.

- Har du måttet overstyre treneren i dette vinduet?

— Vi jobber i et team. Jeg har det overordnede ansvaret, men det er ikke sånn at jeg går inn og overstyrer, dette gjør vi sammen.

OM DE TETTE BINDINGENE

— Du jobbet lenge veldig tett med Helge Nilsen, broren til treneren. Spilte det inn da Lars Arne Nilsens navn kom opp som trenerkandidat?

— Det er umulig å si hvordan du blir påvirket underveis. Jeg føler det var helt uavhengig av Helge, som jeg har hatt enormt mange positive opplevelser med. Først og fremst hentet vi Lars Arne fordi vi hadde tro på ham, og på grunn av det han har vist før.

- Du kjenner Helge, Lars Arne er broren som dere ansetter som trener, deretter henter dere sønnen hans Sivert Nilsen som spiller. Er de tette bindingene problematiske?

— I utgangspunktet ikke. Det er alltid noen som kjenner noen. Om det er i Brann, andre fotballklubber eller bedrifter er det ofte relasjoner mellom folk som fører til ansettelser. Jeg har ikke sett det som utfordrende i det hele tatt. Du skal ikke diskvalifisere noen for at de er i slekt eller fordi du har kjennskap. Det er ikke unikt at folk ansetter noen de er trygge på. Når det gjelder Sivert har det ikke vært et tema i det hele tatt, at det er sønnen til treneren. For oss er det en trener og en spiller, og vi har en spillergruppe vi ikke trenger å poengtere det til.

— Men det er en spillergruppe der det bare de siste par årene har vært to uheldige saker med far-og-sønn-koblinger?

— Jeg opplever spillerne som veldig proffe på det. Det har ikke vært en greie, men vi har ingen garanti. For oss har det vært uproblematisk til nå. Lars Arne var den som var mest skeptisk til å hente Sivert, men for meg blir det helt feil ikke å hente en spiller fordi det kan oppstå noe. Det kan bli "noe" med alle spillere. Skulle vi tenkt sånn, hadde vi kanskje ikke hatt spillere.

- Kan det bli vanskelig for deg å la være å forlenge med treneren, fordi den personlige relasjonen mellom dere er så god?

— Jeg er innforstått med rollen min, med at jeg kan ryke til og med at spillere og trenere forsvinner i fotballen. Jeg og Rikard (Norling, eks-trener) hadde et klart bilde av at våre veier ville skilles en dag. Den dagen vil komme, på en eller annen måte, for meg og Lars Arne også. Vi klapper ikke bare hverandre på ryggen, men utfordrer hverandre og trigger hverandre - sånn man skal i en god relasjon.

OM SESONGEN

— I motsetning til treneren har du vært med hele sesongen. Hva tar du av ansvar for at Brann ikke ligger bedre an?

— Jeg skygger ikke unna ansvaret, for det er der. Hvis vi ikke klarer opprykk etter å ha tatt grepene jeg har tatt, må jeg ta min del av ansvaret for det.

- Har du og Brann i praksis alt bestemt dere for å forlenge med Nilsen?

— Jeg har ikke lyst å si så mye om det, men Lars Arne har levert godt og gitt et veldig godt inntrykk. Hittil har vi knapt hatt tid til å vurdere det, men når vi nærmer oss sesongavslutning bør vi begynne å tenke noen tanker om det.

- Kan du peke på konkrete feil du har gjort i jobben?

— Det er vanskelig, på samme måte som jeg ikke liker å svare på hva jeg har gjort bra. Jeg har vært ydmyk på at det er mye å lære i jobben, og at jeg ikke blir utlært på de månedene jeg har hatt i jobben. Feil gjøres nok hver dag, det viktige for meg er hva jeg gjør med dem. Jeg har måttet ta omdiskuterte avgjørelser, og alt er ikke lett å evaluere midt i sesongen.

- Hvilken sak har vært den vanskeligste å jobbe med?

— Uten å sitte med hele bildet, kan ikke folk forstå hvor utfordrende totalsituasjonen er og har vært for klubben, vi må se på hver krone. Min første overgangssak, salget av Stéphane Badji, var også utfordrende. Det kom en haug tyrkere i dress og med stresskoffert på besøk, og jeg skulle forhandle min første sak alene. Det var en opplevelse, men jeg følte vi kom godt ut av det.