Vålerengas klubbdirektør Jan Tore Kjær jubler sammen med Vålerenga-spillerne etter eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Stavanger Oilers på Jordal Amfi i Oslo. Kampen endte 4-3 til VIF etter straffer. Vålerengas klubbdirektør Jan Tore Kjær jubler sammen med Vålerenga-spillerne etter eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Stavanger Oilers på Jordal Amfi i Oslo. Kampen endte 4-3 til VIF etter straffer. Foto: NTB scanpix

Kjær etter «perfekt avslutning»: - Tårene kom tidlig

Tre perioder, spilleforlengelse og straffeslag. VIF-spillerne ga sjefen full pakke — og seier - i avskjedspresang.

Vålerenga-Oilers 4-3 e. str.

JORDAL AMFI (Aftenposten): I takt med at Jan Tore Kjær nærmet seg slutten som VIF-direktør, har Stavanger Oilers overtatt som hockeylokomotivet i Norge. Derfor ble det på mange måter en symboltung kveld på Oslo øst.

— Jeg holdt på å begynne å gråte flere ganger. Tårene kom tidlig, de kom på møtet med vaktene og funksjonærene før kampen. Men da intervjuene tok til måtte jeg tenke på noe annet for å holde tårene tilbake. Det ble en perfekt avslutning på alt, sier Jan Tore Kjær til Aftenposten.

Mottok hyllesten

Jordal Amfi var pakket fullt av hockeyinteresserte som ville bruke en romjulskveld til å se Norges erkerivaler gjøre opp på isen. Espen «Shampo» Knutsens iskrigere vant oppgjøret 4-3 etter straffeslag. 3-3 etter ordinær tid, med Oilers-utligning ett minutt før slutt. Målløse fem minutters spilleforlengelse, før Jørgen Karterud satte den avgjørende straffen og sikret hjemmeseier.

Før kampen ble Kjær kalt ut på isen, foran spillerne fra de to lagene, for å motta blomster, varme ord og klemmer.

En avslutning på et over 18 år langt ekteskap som var den omstridte og karismatiske 47-åringen verdig. For maken til Jan Tore Kjær finnes nok ikke i dagens toppidrett. Hverken på godt eller vondt.

— Jeg tror Jan Tore har betydd mer for Vålerenga enn folk flest kanskje tror. Han har gjort ting, ryddet opp i ting, og han har vært en institusjon her. Jeg er vokst opp med at Jan Tore Kjær og Vålerenga hører sammen, sier VIF-kaptein Brede Csiszar.

- Hva står igjen etter disse 18 årene, Kjær?

— Menneskene i klubben og spillerne som har blødd for oss.

- Og hva nå?

— Nå blir det middag og et glass vin med venner og familie. Så må jeg rydde resten av kontortet. Så blir jeg en ivrig Vålerenga-supporter, sier direktøren og flirer på sitt karakteristiske vis.

  • I dette intervjuet med VIF-bossen kan du lese hvordan de 18 årene i sjefsstolen har vært.

- Spesielt

Vålerenga satte ny omsetningsrekord i en seriekamp mot Stavanger. Aldri før har det tikket inn flere penger på konto i forbindelse med en seriekamp.

— Det var veldig gøy. Og så var det gøy at det var Stavanger vi slo. De har vokst seg store og sterke de siste årene, så det var godt.

I siste pause ruslet Kjær rundt i hallen nede ved vantet. Folk reiste seg og klappet.

— Det var spesielt å bli hyllet på den måten, det må jeg si. Det blir ikke bedre, sier Kjær.

I Stavanger-garderoben får Kjær rosende omtale fra Oilers-trener Petter Thoresen. Norges neste landslagstrener har spilt mot Kjær og vært trener under hans ledelse på Jordal.

— Jeg har trent de lagene som har satt ham litt på plass, vi har hatt mange fine feider. Det er bare å gratulere ham med innsatsen i alle disse årene. Det står det respekt av. Og ønske ham lykke til videre. Men jeg holder ut i ti år til, minst, sier Thoresen og ler.