Martin Samuelsen kan få Peterborough-debuten denne helgen. Martin Samuelsen kan få Peterborough-debuten denne helgen. Foto: Digitalsport

Norsk stortalent måtte plutselig flytte: - Det gikk veldig fort

Martin Samuelsen ser frem til en mer prestisjefylt fotballhverdag.

Tirsdag ble det klart at West Ham sender det norske stortalentet Martin Samuelsen (18) på lån til Peterborough, som spiller på nivå tre i det engelske ligasystemet.

Kun timer senere satt Samuelsen på benken da Peterborough vant 3-2 over Barnsley.

— Det har gått veldig fort, sier Samuelsen til Aftenposten på telefon fra England.

Peterborough ligger om lag 120 kilometer nord for London.

Martin Samuelsen har dratt østover for å prøve lykken i Peterborough. Her fra da Aftenposten måtte ham i London i høst. Foto: Jeff Gilbert

18-åringen meldte overgang fra Manchester City til West Ham i sommer. Haugesunderen imponerte stort i sesongoppkjøringen, blant annet i en treningskamp mot nettopp Peterborough.Samuelsen har imidlertid ikke fått slippe til i Premier League, selv om han har gjort sakene sine bra for West Hams U21-lag. Nå blir det altså League One-spill.

— Det kommer til å bli større trykk, og litt mer prestisje. Det er flere som ser på, og det handler om å spille for opprykk, sier Samuelsen.

Vi dro til London og møtte Samuelsen. Resultatet ble et intervju som kan anbefales på det varmeste: «Jeg måtte snu meg en ekstra gang, liksom for å dobbeltsjekke. Skjedde dette egentlig?»

Ikke redd

De lavere divisjonene i engelsk fotball er kjent for å være beinharde. Tekniske finesser har ofte havnet i bakgrunnen, mens lange baller og harde taklinger har blitt en tradisjon.

Samuelsen er imidlertid ikke bekymret for å bli «sparket ut» av kampene.

— Det blir mer fysisk, men jeg blir sparket uansett hvor jeg spiller, så det er jeg ikke redd for, fortsetter han.

Samuelsen skal spille for Peterborough frem til 2. januar. Klubben har klare ambisjoner om opprykk til Championship, og er for øyeblikket nummer syv, kun ett poeng bak playoff-plassene.

West Ham-fansen brukte store ord i sommer: - Martin Samuelsen er en smaragd av en spiller.

- Jeg har noe å tilby

Samuelsen har ennå ikke fått trent med sine nye lagkamerater, men klubbens sportsdirektør Barry Fry har allerede varslet at 18-åringen er aktuell for spilletid i helgens kamp mot Scunthorpe.

— Jeg ble tatt godt imot her. Jeg har snakket med manageren (Graham Westley, journ. anm.) både ansikt til ansikt og på telefon, og jeg har et veldig bra inntrykk av det de driver med her.

— Jeg skal vise meg frem på trening, og jeg er sikker på at jeg har noe å tilby dette laget.