Landon Donovan snakket lørdag ut om VM-vrakingen og hevdet at han hadde fortjent en plass i USAs tropp.

Landslagssjef Jürgen Klinsmann utelot Donovan fra den endelige troppen og begrunnet det med at 32-åringen hadde vært steget bak de andre spissene under treningsleiren.

— Jeg er skuffet og lei meg. Jeg hadde veldig lyst til å bli med til Brasil. Jeg føler i hjertet mitt at jeg fortjente å være med, og det gjør det vanskelig å svelge , sa Donovan etter en trening med klubblaget Los Angeles Galaxy.

Jurgen Klinsmann leder USAs landslag. Foto: Arnulfo Franco

Han sa seg dypt uenig i Klinsmanns vurdering av hans prestasjoner.— Om jeg skal dømmes utelukkende etter det som skjedde på treningsleiren, så fortjente jeg absolutt å bli med til Brasil, hevdet han.

— Jeg mener jeg var en av de bedre spillerne under samlingen. Om jeg følte at jeg ikke fortjente å være med, så kunne jeg levd med det, men det er ikke tilfellet her. Basert på mine prestasjoner før samlingen, mine forberedelser til samlingen, kondisjon, innsats og prestasjonene under samlingen, så følte jeg meg ikke bare som en av de 23, men som en kandidat til startelleveren.

Donovan her vært med i tre VM-sluttspill, og hans 57 mål på 156 landskamper er rekord for USAs landslag. Med fem mål er han også mestscorende amerikaner i VM-sluttspill, men han har ennå ikke scoret i MLS denne sesongen.

Han ville ikke svare direkte på spørsmål om han tror vrakingen er resultat av personlige motsetninger mellom ham og Klinsmann.— Jeg er ikke sint, jeg er skuffet. Jeg gledet meg til et nytt VM og til å bidra for dette laget, sa Donovan.

Klinsmann sa ved uttaket at Donovan er den første han vil ringe om en av spissene blir skadet, og Donovan sa at han er tilgjengelig om så skulle skje.

— Selvsagt ville jeg si ja om jeg blir bedt om å komme og representere landet mitt i VM, men jeg ønsker ingen noe vondt. Jeg håper alle holder seg friske, sa han.

(©NTB)