Den tidligere Liverpool-proffen avslørte på Twitter fredag at han vil være tilknyttet Liverpool-akademiet i 2017 for å hente inspirasjon mens han tar sin egen trenerutdanning.

Vil ha sin egen stil

Riise ønsker å bruke erfaringene fra hans egen karriere for å forme sin egen trenerstil.

— Målet er å bli min egen type trener. Jeg har vært heldig å få spille under fantastiske trenere. Jeg prøver å lære av alle sammen, ta gode og dårlige sider og så finne min vei. Jeg vil finne min måte å være på utad og ikke minst mot spillerne. Jeg har opplevd mye og vil bruke det inn mot trenerjobben, sier Riise til NTB og påpeker at det er managerjobben i Liverpool som er den store drømmen.

Til Liverpool

Og i forbindelse med trenerutdanningen reiser han tilbake til nettopp klubben han spilte over 230 kamper for.

— Han vil være i Liverpool én til to ganger i måneden. Dette har kommet i havn fordi John Arne har mange kontakter i og rundt klubben. Han har hatt en dialog med klubben over en lengre periode, sier Erland Bakke, som er Riises manager.

Riise skriver selv på Twitter at han gjør dette for å få erfaring samtidig som han tar kursene som trengs for å kunne bli en topptrener og at han er takknemlig for å få muligheten i klubben han vant mesterligaen med og fortsatt han har en stor stjerne i.

— Det er ingenting som beviser at han er den beste treneren, men han har de beste forutsetningene, sier Bakke.