Voldgiftsretten har gitt Stabæk medhold i erstatningssaken mot Vålerenga, som oppstod etter den mye omtalte avtalen der Vålerenga kjøpte Veigar Pall Gunnarson og en opsjon på Herman Stengel i en pakkeløsning.

Vålerenga må dermed betale opsjonspremien på fire millioner kroner, pluss rente, noe som totalt blir 7 785.795. Stabæk fikk imidlertid et lån av Vålerenga på to millioner i 2011, noe som betyr at Vålerenga nå kun må betale 5 646.261 kroner, pluss saksomkostninger på 529.000 kroner.

Vålerengas styreleder Åge Petter Christiansen innrømmer at dommen kommer på et ubeleilig tidspunkt, da Vålerenga lenge har slitt med økonomiske problemer.

— Vålerenga Fotball tar voldgiftsrettens beslutning til etterretning. For Vålerenga Fotball betyr denne dommen at den økonomiske situasjonen forverres betraktelig. Voldgiftsrettens dom gjør situasjonen enda vanskeligere og mer dramatisk for oss. Vi må få bruke de neste dagene og ukene til å finne en mulig løsning ut av dette, sier styreleder Åge Petter Christiansen til Vålerengas hjemmesider.

Var forberedt

Daglig leder i Vålerenga Stig-Ove Sandnes forteller at klubben var forberedet på at dommen kunne føre til en millionkostnad.

— Det er ingen tvil om at dette forverrer den økonomiske situasjonen. Den blir vanskeligere og mer dramatisk. Det var allerede vanskelig, og så kommer dette på toppen, sier Sandnes til aftenposten.no

— Dette har vært en sak som har rullet og gått siden 2011. I de tre siste årsberetningene har det vært en formulering på at en slik kostnad kan komme, så dette er noe vi har vært klar over, fortsetter han.

Betyr dette at dere er enda mer avhengige av å selge spillere i sommer?

— Jeg har ikke så mange kommentarer til konsekvensene. VI skal jobbe med en tiltaksplan de neste ukene, så vi kan ikke utelukke noe, sier Sandnes.

Godt forhold

Både Stabæk og Vålerenga fastslår mandag at forholdet mellom klubbene fortsatt er godt. Stabæks styreleder Espen Moe opplever dommen som riktig.

— Vi i Stabæk er naturligvis meget fornøyd med denne dommen. Vi har hele veien vært av den oppfatning at det ble inngått en bindende avtale i 2011. Når nå retten har gitt oss medhold i dette oppleves dette som riktig og i samsvar med hva som ble avtalt mellom partene i 2011, sier Moe til Stabæks hjemmesider.