Et særdeles innholdsrikt sportsår er snart over. Fotball-VM og vinter-OL er lagt bak oss som to av hovedingrediensene. Men det er ikke bare sakene om hva som har skjedd på banen eller i skisporet som fenger nordmenn.

Som listen under viser, er det også sakene om de vanlige menneskene som utfører uvanlige prestasjoner som blir godt lest.

Her er de ti mest leste sakene i 100% Sport-samarbeidet i 2014:

1. Håndballjentas triks går verden rundt (244 572 visninger)

Larvik-spiller Thea Mørk har slitt med skader de siste årene. En av skadeperiodene brukte hun til å bli bedre i håndballtriksing.

Videoen av Mørk som trikser med tre håndballer mot en vegg ble en hit på internett, og delt en rekke ganger på sosiale medier. Men nesten en kvart million visninger er det årets mest leste sportssak.

Les saken og se videoen her.

2. Prøver å glemme hetsen når han svømmer (214 070 visninger)

Svømmeren Lavrans Solli hadde med seg samboeren Anja Johansen og deres for tidlig fødte barn til EM i Berlin. Det var det ikke alle som likte. I dette intervjuet forteller duoen om hetsen Johansen fikk på Facebook etter å ha fortalt om turen.

Solli var nødt til å stenge det hele ute for å prestere sportslig under mesterskapet. Intervjuet med paret traff en nerve hos det norske folk, og er årets nest mest leste sportssak

Les hele intervjuet her.

3. Marit Bjørgen: Hva skal jeg med 30 eller 90 millioner? Jeg får ikke noe bedre liv likevel (213 227 visninger)

Bjørgen er en av våre desidert mest populære idrettsutøvere, og også en av våre mest suksessrike. I dette åpenhjertige intervjuet snakket Bjørgen om hvordan hun fortsatt finner sult etter suksess, selv etter 29 mesterskapsmedaljer. Bjørgen sier også at pengene ikke er noen drivkraft for henne.

Her kan du lese årets tredje mest leste sportssak.

4. Norske kvinner håper å ha spilt inn verdens frekkeste kreftkampanje (180 188 visninger)

Åtte kreftrammede norske kvinner kopierte den kjente musikkvideoen til Eric Prydtz – Call On Me for å sjokkere og inspirere. Og det var et mål de klarte å nå. For det var langt fra alle som mente at det var en riktig måte å skape oppmerksomhet rundt kreftssaken på.

Men de åtte kvinnene var stolte av videoen, og klarte i stort monn å engasjere og glede med den. Saken ble til slutt den fjerde mest leste sportssaken hos 100% Sport i 2014. Les saken og se den omdiskuterte videoen her.

5. Fikk sjokk da hun skulle trene norske barn (177014)

Bulgarske Nedeline Nedelcheva kom fra et system med steinhard disiplin og tøffe treningsmetoder for å bli turntrener i Norge. Det ble en kulturkollisjon av gedigne dimensjoner. For norske barn var milevis unna den disiplinen hun var vant til.

Saken om Nedelcheva og treningskulturen hos norske barn var starten på en diskusjon og flere artikler om samme tema i vår. Saken om norsk disiplin interesserte langt flere enn bare de mest sportsinteresserte, og ble lest av mer enn 177.000. Her kan du lese saken.

6. Katrine har kreft i hele kroppen. Nå oppfyller hun drømmen om å løpe NY Marathon (167 733 visninger)

Det er ikke bare topprestasjoner fra verdens fremste idrettsutøvere som blir lest av sportssaker. Kreftsyke Katrine passerte de fleste av verdens beste idrettsutøvere på listen over saker som har blitt godt lest.

Hun fjernet en føflekk i 2010, men fikk i 2013 beskjed om at den hadde ført til kreftspredning. Legen ga 44-åringen beskjed om at om det var noe hun ønsket å oppleve i livet, måtte hun gjøre det nå. Da bestemte hun seg for at hun skulle løpe maraton. Og i høst stod den tøffe kvinnen på startstreken i New York.

Les Katrines sterke historie her.

7. Thomas (23) vant 5600 kroner på Suárez-biting (159 371 visninger)

De fleste kunne knapt tro sine egne øyne da Uruguays kontroversielle stjernespiss Luis Suárez satte tennene i Italia-stopper Giorgio Chiellini under fotball-VM.

Men det var også noen som kunne juble hemningsløst da Suarez for tredje gang i karrieren bet en motspiller. Blant de var norske Thomas Syversen, som hadde spilt 32 kroner på at Suárez skulle bite noen under mesterskapet. Dermed kunne den norske 23-åringen juble for at 5600 kroner kom inn på tippekontoen etter episoden.

Historien om Thomas’ tippelykke var årets mest leste fotballsak. Du kan lese den her.

8. Putin til idrettspresidenten: — Norge bør reise hjem (135 371 visninger)

Starten på OL i Sotsji var rik på medaljer av edelt valør for de norske utøverne. Det var det få som mislikte her hjemme. Men Russlands mektige president Vladimir Putin var ikke like fornøyd. I samtale med idrettspresident Børge Rognlien sa Putin at det fikk holde med norske vinnere.

Saken om Putins spøkefulle kommentar kan du lese her.

9. «Jeg gikk til sjefen, la kokainposen på bordet og sa: Her er problemet mitt» (134 815 visninger)

Norske Morten startet å dope seg for å få større muskler. Men han endte opp som et vrak, og nå kan 32-åringen se tilbake et tiår fylt med rusmisbruk, flere voldsdommer, psykisk og fysisk terror og avrusning.

Men historien hans stoppet ikke der. For Morten skjønte at han trengte hjelp. Nå holder han foredrag om sin historie for å unngå at andre skal gjøre samme tabbe som ham.

Les Mortens advarsel til andre som er fristet til å bruke doping her.

10. Sundby måtte vente på Northugs NRK-intervju – ble forbannet (128 537 visninger)

For Petter Northug har 2014 vært et sportslig marerittår, og det er de utenomsportslige sakene som har skaffet ham mest oppmerksomhet.

Men fortsatt er det stor interesse rundt ham, selv når det ikke går godt i sporet. Det kan tidvis irritere de andre løperne. Siste sak på topp 10-listen er om hvordan vinneren Martin Johnsrud Sundby ble irritert da han måtte vente på at NRK skulle intervjue ferdig Northug, som endte langt nede på resultatlistene.

Les saken om de to langrennsprofilene her.