ROSENBORG — SANDEFJORD 5-1

LERKENDAL (adressa.no): Først laget dansken 2-1 etter Ole Selnæs’ fremragende pasning etter 35 minutter. Deretter fulgte han opp med å dunke inn 3-1-målet via stolpen da timen var passert.

Og etterpå strålte Tobias Mikkelsen som en sol.

Hylles av sjefen

Godt fornøyd med seg selv, selvsagt. Men enda gladere på vegne av laget etter Rosenborgs festforestilling – og 5-1-seier – på norsk fotballs nasjonaldag.

STOR KAMP: Tobias Mikkelsen har aldri hatt det bedre som RBK-spiller. Her lurer han Sandefjords Cheikhou Dieng. Foto: Glen Musk

— Du kan godt si det var en gave til Trøndelag. Dette er selvfølgelig deilig, men det viktigste er at vi vinner, sier han – på sedvanlig lojalt vis.Men faktum er at Mikkelsen, etter å ha vært rufsete i prestasjonene tidligere i RBK-karrieren, har vært strålende denne sesongen.

Lørdag hadde han kanskje sin aller beste kamp i Rosenborg-drakten, og var særdeles aktiv på høyrekanten. Prestasjonen ble også kronet med danskens femte og sjette seriemål for sesongen.

— Tobias skal ha størsteparten av æren for fremgangen sin. Han har jobbet knallhardt i vinter, og tatt vanvittige steg. Han har spilt på seg selvtillit, blitt langt mer direkte i spillestilen og utfordrer mye mer når han får ballen. Da er Tobias på sitt beste, og han setter seg selv langt oftere opp i gunstige posisjoner og situasjoner enn i fjor, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen om vingen.

Kan ikke nasjonalsangen

Selv er Mikkelsen strålende fornøyd med to scoringer.

— Jeg kan ikke huske sist jeg scoret to i en kamp. Det er mange år siden. Det har vært en fantastisk oppbakning fra publikum, og det er godt å betale dem litt tilbake, sier han.

Etter hans to mål fulgte Fredrik Midtsjø og Mikael Dorsin opp med hvert sitt mål, og dermed kan Rosenborg-spillerne gå i 17. mai-toget søndag med et stort smil om munnen.

— Det blir en god dag, med masse mennesker og fin stemning. Jeg synes det var artig i fjor, selv om vi tapte på 16., så kanskje det blir enda morsommere nå, sier Mikkelsen.

Men det blir uten at dansken synger med på «Ja, vi elsker».

— Hva er det, spør han etter adressa.nos spørsmål på hvordan han er på nettopp den.

Og avslører at han ikke kan særlig mye av teksten av den norske nasjonalsangen. Det blir han nok tilgitt.