Det ble et nytt tap for Viking 2 lørdag. Rekruttlaget er sist i sin avdeling, og styrer mot nedrykk. Hva betyr det for klubben?

Viking 2 har de siste årene vært en skikkelig heis-lag. Laget feier gjennom 3.divisjon, men klarer bare en sesong i 2.divisjon før turen bærer ned igjen. I seg selv er dette et klart bevis på hvor stor nivåforskjellen er mellom norsk tredje divisjon og norsk annen divisjon. Det forteller også noe om hva Vikings rekrutter mister ved nok et nedrykk. Ønsker du matching på høyest mulig nivå, så er 2.divisjon stedet for rekruttlaget.

Når Viking 2 igjen styrer mot nedrykk er det de som er bekymret for nivået på våre nest beste menn. Da bør en ha i mente at Viking 2 sjelden består av nettopp det. Gårsdagens kamp mot topplaget Nest Sotra i Randaberg Arena var et godt eksempel på utfordringene til Viking 2. På grunn av landskamper, skader og sykdom stilte rekruttene med tre seniorspillere. Selv om vi hang brukbart med, var det gutter mot menn til tider.

Rekruttlagene er et merkelig fenomen. Kan du forestille deg å spille på et lag som aldri har det samme mannskapet? Et lag som til tider befolkes av spillere som syntes Viking 2 er under deres verdighet? Et lag som aldri trener som et lag? Dette gjelder ikke bare Viking, dette er vel virkeligheten i de fleste norske toppklubber.

Noen av det kjekkeste med fotball er å se unge, lovende spillere slå seg inn blant eliten. I de siste årene har vi vært bortskjemt med dette i Viking. Lovende unggutter har blitt etablerte a-lags spillere, så som brødrene Bersiha, Yanni og Landu. Alle fire var med da U21 landslaget røk på et stygt tap for Portugal. Pål Vestly Heigre sto i mål for U18 landslaget som slo Danmark. Det er fortsatt mange Viking-spillere på aldersbestemte landslag.

Det vi ikke har opplevd denne sesongen er nye, unge stjerneskudd på Viking stadion. Spillere som Viljar Vevatne, Kris Haugen og andre har ikke fått mange sekundene spilletid for a-laget. Det forteller at veien inn er tøff, og at de færreste har egenskapene til Berisha og De Lanlay.

Steget fra junior til senior er et hinder de færreste kommer over. Matching på høyest mulig nivå er uhyre viktig om noen skal nå målet, derfor er det synd at neste sesong sannsynligvis betyr et steg ned for våre nest beste.

Det endte med 3-1 seier til Nest Sotra på lørdag.Osita Chikere har scoret flittig for rekruttene, men i går ble han temmet av en ex-Viking. Noen som husker Gojko Ivkovic?

Hva mener du? Betyr det noe om Viking 2 rykker ned? Når kommer neste unge stjerneskudd fra Viking?