Rune Skarsfjord bestemte seg tidlig for hva førsteoppstillingen til Brann skulle være ved sesongstart, og helt siden generalprøven mot Stabæk har han holdt på dette A-laget, det vil si: Grorud har erstattet en skadet Jonsson, mens islendingen Hannes Halldórsson erstattet Piotr i forrige kamp.

De elleve utvalgte har så langt ikke vært noen suksess. Problemene startet allerede mot Stabæk: Nordkvelle var lite involvert, Sokolowski var langsom og omstendelig, Erik Mjelde var lett å markere ut, samarbeidet mellom Grorud og Korcsmár knirket i nesten alle ledd, mens unge Demir løp hodestups fremover og etterlot seg svære rom som Stabæks høyre side kunne boltre seg fritt i.

Vi ble litt bekymret da vi så hva Brann foretok seg ut på gamle og lite ærverdige Nadderud, men ikke veldig. Det var tross alt en treningskamp som ble spilt på en dårlig bane.

Men problemene har vedvart. Nordkvelle er fortsatt ikke på nett med sine medspillere og har forbausende få ballberøringer. Det er fortsatt lite fremdrift i spillet til Sokolowski, og Erik Mjelde kommer verken til innlegg eller skudd. Korcsmár og Grorud gjør fortsatt elementære feil, og Demir er ikke i nærheten av å forbedre sitt spill.

Brann har likevel tre poeng etter to kamper. De ble sikret i den ene omgangen da det ble gjort tydelige endringer. Fredrik Haugen overtok rollen som offensiv midtbanespiller, mens Erik Mjelde ble fjernet fra venstre kant. Endringene skapte større rom og større bevegelse. Det åpnet opp Sandnes Ulfs sitt forsvar.

Flere endringer bør vurderes. Hvis for eksempel Demir fortsetter med å spille usikkert og urutinert, kommer Molde til å gripe sjansen begjærlig. Spissene til Molde er langt kvassere en spissene til Sandnes Ulf.

Det blir en krevende øvelse for Skarsfjord. Samtidig som han skal bygge opp sine spillere, gi dem tillit, la dem spille seg i form, må han også tenke på resultatene her og nå. Derfor må han spørre seg selv: Er det riktig å holde Haugen på benken? Fungerer Mjelde på kanten? Hvor lang tid trenger Sokolowski på å spille seg i form? Hvor mange sjanser skal Demir få? En annen sak er om Demir hadde fått så mange sjanser hvis han hadde vært hentet fra vårt eget distrikt, og ikke fra Svergie. Laguttak handler også om prestisje.

La meg ordens skyld presisere, før jeg foreslår mine endringer, at jeg har hundre prosent tillit til Skarsfjord, og at jeg har stor tro på spillere som Demir, Sokolowski og Nordkvelle – men de er ikke i form, det kan være oppbyggende med en tur innom benken.

Disse endringene ville jeg gjort før Molde-kampen:

Hassan El Fakiri inn for Erdin Demir.

Bentley inn for Mjelde.

Haugen inn for Nordkvelle

Disse endringene ville jeg vurdert:

Mjelde inn for Sokolowski.

Kalven inn for Grorud.

Hva mener du? Bør Skarsfjord endre på laget?

Hvilke endringer bør han vurdere?