JonssonWEB Foto: PETTER RASMUS

Det er en dårlig skjult hemmelighet at spissveteranen liker dårlig å spille på kunstgress. Så glad er han i en god gressmatte, at han bryr seg mindre om at det er Molde som er motstander i åttedelsfinalen i cupen.

— Jeg tror vi klarer oss bedre mot Molde på en god gressmatte, enn mot for eksempel Ålesund og Godset. Ikke for at de er bedre lag, men på grunn av banen , sier han.

Underdogs

Forrige gang Rosenborg møtte Molde i cupen, ble det bråstopp på ferden mot Ullevål.

Molde vant 5-0 på Røkkeløkka i kvartfinalen i 2009. Iversen tror uansett RBK har en god mulighet denne gangen.

- Det er aldri enkelt å møte Molde. Men nå slipper vi å bli hauset opp som superfavoritter før kampen, og det tror jeg passer oss bra, sier han.

Like viktige

Litt verre er det å bli klok på trener Jan Jönssons reaksjon på trekningen.

- Ble det bortekamp også da ja? Ja¿Den blir jo interessant. Molde er en sterk motstander, og så blir det på bortebane i tillegg, sier svensken.

Trekningen innebærer at Rosenborg møter Molde to ganger på kort tid. Cupkampen spilles 27. juni, mens lagene møtes igjen allerede 8. juli på Lerkendal i serien. Jönsson har liten lyst til å rangere hvilke av de to han aller helst vil vinne.

— Vi får ta den første først. Begge er like viktige. Men vi har litt andre ting i hodet akkurat nå, med kamp mot Strømsgodset på søndag, sier han.