Manchester City's Sergio Aguero, centre right, celebrates after scoring past Sporting Lisbon's goalkeeper Rui Patricio, centre left, during their Europa League soccer match at the Etihad Stadium, Manchester, England, Thursday, March 15, 2012. (AP Photo/Jon Super) Foto: SCANPIX

Manchester City-Sporting Lisboa 3-2 (3-3 sammenlagt, Sporting videre på bortemålsregelen):

Sporting Lisboa vant overraskende 1-0 mot Manchester City hjemme i Lisboa, men da lagene møttes på Etihad Stadium i kveld trodde nok de fleste at avansementet i Europaligaen skulle være grei skuring for City.

Men alt er ikke som det skal være i Fotball-England for tiden. Tidligere i dag røk Manchester United ut av Europaligaen mot Athletic Bilbao — mens det kun er Chelsea som har tatt seg videre til kvartfinalen i Mesterligaen.

Etter å ha kommet under 0-2 til pause måtte Manchester City ha fire mål i andreomgangen. Og klarte det nesten.

Etter at Sergio Aguero (to mål) og Mario Balotelli hadde snudd kampen - fikk keeper Joe Hart en gigantisk mulighet fem minutter på overtid. I et desperat forsøk på å skaffe seg seiersmålet hadde nemlig Manchester City sendt frem sisteskansen sin på en corner.

Hart rev seg løs fra oppasseren sin, og fikk satt pannebrasken til fra kloss hold.

Men Sporting-målvakt Rui Patricio fikk løftet armene i siste liten - og slått ballen til side for mål. Mens Hart fortvilet med lagkameratene.

— Fantastisk bra headet, og fantastisk bra reddet, sa Thomas Myhre i Viasats studio.

For - akkurat som byrival Manchester United - er også City ute av Europaligaen før det virkelig har begynt å spisse seg til.

— Det er dette som gjør fotball til en vakker sport. Alt kan endres på et sekund. Etter andre omgang synes jeg vi fortjente å gå videre. Vi scoret tre mål, og hadde muligheten til å score to-tre til. Men det var ikke nok, sa City-manager Roberto Mancini etter kampen.

Praktfrispark

Manchester City startet skralt i kveld, og etter en halvtime fikk Sporting frispark utenfor sekstenmeteren.

Mathias Fernandez steppet opp, og slo et fabelaktig frispark rett i noten bak City-målvakt Joe Hart.

KOM TIL KORT: Joe Hart rakk ikke opp til Mathias Fernandez frispark-mål. (Foto: SCANPIX)

Dermed måtte Manchester City score tre for å kunne avansere i Europaligaen.

Da hjalp det ikke akkurat at hjemmelaget ga portugiserne alt rom i verden da Sporting angrep.

For fem minutter før pause kom Marat Izmailov rundt på høyrekanten. Han la inn flatt foran mål, der nederlenderen Ricky van Wolfswinkel bare kunne bredside ballen i mål til 2-0.

Måtte ha fire

Et forferdelig utgangspunkt foran de siste 45 minuttene, selvsagt, men et lys av lyseblått håp ble tent da Sergio Agüero fikk ballen i boksen etter en times spill.

Den lille argentineren hamret ballen i mål som den kliniske avslutteren han er, og dermed var hjemmelaget på sett og vis inne i kampen igjen.

Like etter fikk Kolarov muligheten på frispark, men mislyktes da han forsøkte å skru ballen i mål fra 20 meter.

Og i motsetning til hva Manchester United klarte i Spania i kveld, maktet City å sette gjestene fra Lisboa under press.

Kvarteret før slutt fikk Manchester City straffespark.

Urokråken Mario Balotelli troppet opp, og satte ballen iskaldt i mål på arrogant vis.

Og da trengte hjemmelaget «kun» to mål for å ta seg videre.

Stormløp og drøying

Enda mer spennende skulle det bli. Åtte minutter før full tid havnet en corner i føttene på Agüero. Måltyven fikk stå dønn alene på bakerste stolpe, og satte med største enkelhet ballen i mål til 3-2. Dermed kunne man forutse at to ting kom til å skje; et Manchester City-lag som desperat kjempet for å få det siste målet de trengte – og Sporting-spillere som brukte enhver anledning til å få ekstra vondt de gangene noen var nær dem.

To minutter før slutt kom Kolarov rundt på venstresiden, og fikk lagt inn foran mål. Mario Balotelli fikk en fin mulighet til å sikre hjemmelaget seieren, men mislyktes med headingen.

Hjemmelaget spilte portugiserne lavt, og kjempet knallhardt i gjenvinningsfasen — mens Sporting naturlig nok dro ned tempoet i kampen da de hadde muligheten til det. Og City slet med å komme til de store mulighetene på overtiden.

Helt til altså Joe Hart misset på sin store mulighet. Den gjør nok sitt med nattesøvnen.

PS! Kampen ble dømt av nordmannen Tom Harald Hagen, som hadde god kontroll på oppgjøret.