Kjetil Siem måtte svare for Drillo-avsettelsen. Foto: NTB scanpix

ULLEVAAL (Aftenposten.no): Det var i går hektisk møtevirksomhet i forbundslokalene på Ullevaal stadion. Den etiske komiteen i Norges Fotballforbund (NFF), som ble nedsatt i fjor, satt fra klokken 17 i går i møte.

Møtet varte til tett inn mot kampstart. Der ble prosessen som førte til Egil «Drillo» Olsens avgang og Per-Mathias Høgmos ansettelse som A-landslagssjef diskutert.

I begynnelsen av møtet var generalsekretær Kjetil Siem på plass, før møtet fortsatte uten ham.

— Jeg ble spurt om prosessen rundt Drillo, bekrefter Siem overfor Aftenposten.

Tette bånd

Den etiske komiteen blir ledet av tidligere landslagskaptein Rune Bratseth.

— Vi har gitt klart uttrykk for vårt syn i saken. Med tanke på personalbehandling og kommunikasjon i denne saken har vi plassert ansvaret der det hører hjemme, og det er hos NFFs styre og ledelse, forteller Bratseth til Aftenposten.

— Det er også bra at de har tatt dette ansvaret, sier Bratseth.

Etikk-komiteen er et rådgivende organ, men vil kommunisere sitt syn overfor forbundet.

Komiteleder Bratseth var forlover da Siem giftet seg i 1997. — Jeg har stilt meg selv litt på sidelinjen. Jeg er en god venn av både Drillo og Kjetil Siem, sa Bratseth til TV 2 før gårsdagens møte.

Han forteller at et av komitemedlemmene hadde en lengre samtale med Drillo for å få bekreftet forholdene i saken.

Det var allerede før bråket rundt Drillo-avsettelsen berammet et møte i komiteen til i går. Men etter de siste dagers utvikling, ble det naturlig å ta opp prosessen rundt trenerskiftet.

— Dette er hovedårsaken til at vi føler at dette er noe komiteen skal ta tak i. Dette gjør noe med fotballfamilien. Slik sett er dette en svært viktig sak. Jeg ønsker at Drillo blir behandlet på en verdig og ordentlig måte. Det har han helt klart fortjent, forklarte Bratseth tidligere i går.

Møtte Drillo

Mandag kom Drillo med sitt syn på avsettelsen i et intervju med TV 2. Da var han klar på at han opplevde at han hadde fått sparken under møtet med Siem og fotballpresident Yngve Hallén for to og en halv uke siden.

Han ga også uttrykk for at toppfotballsjef Nils Johan Semb, som ikke ble orientert før avsettelsen, var blitt svært dårlig behandlet. Han uttalte da at det var en sak for NFFs etiske komité.

Tirsdag formiddag var Siem og Hallén i møte med Drillo i hans hjem.

— Det var både godt og vondt å møte Egil. Det var godt å få prate, men det var vondt å forstå at vi oppfattet det møtet som er grunnen til at denne saken akselererte og eskalerte ulikt. Det er veldig beklagelig, sier Siem.

Fotballtoppene og Drillo har fortsatt ulikt syn på om treneren egentlig fikk et valg da han ble fortalt at et samlet styre sto bak et umiddelbart skifte.

— Det var viktig for NFF å snakke med Egil for å klargjøre saken. Nå er begge parter interessert i å se fremover, sier Hallén.

Bratseth mener møtet var et skritt i retning fra NFF.

— Alle kan gjøre feil, men det er viktig å lære av dem. Det håper jeg skjer her også, sier Bratseth.