Nordmannen trodde han gjorde et kjempeløp. Så kom en nedslående beskjed fra dommerne

– Jeg gir ikke opp, sier Olav Lundanes etter tabben.

Publisert

– Feilen jeg gjør viser tydelig at jeg likevel gjør feil under konkurransealvor, sier Lundanes. Foto: Remy Steinegger / Norges Orienteringsforbund / Norges Orienteringsforbund

Olav Lundanes løp meget sterkt kvalifiseringen i «knockout»-sprint i verdenscupfinalen i orientering. Kort etter målgang kom en nedslående beskjed fra dommerne.

Ved avlesing av stemplingsbrikken viste det seg at den norske storløperen, og sammenlagthåpet til Norge, manglet en post.

– Jeg hoppet rett og slett over en post. Det var et kort strekk hvor jeg var såpass mye på forkant i orienteringen at jeg overså den posten, sier Lundanes selv etter diskvalifikasjonen.

Han erkjenner samtidig at det kan komme av at han har noe manglende rutiner i nettopp sprintorientering. Konkurranseformen er en stor del av avslutningsrunden i årets verdenscup:

– Selvfølgelig handler det om at jeg ikke er så vant med de kjappe beslutningene på sprint. Selv om jeg har forberedt meg godt til denne verdenscuprunden, og føler at jeg etter hvert behersker det. Feilen jeg gjør i dag viser imidlertid tydelig at jeg likevel gjør feil under konkurransealvor, sier Lundanes.

Lundanes ble poengløs fra fredagens. Hans sammenlagtrivaler, Matthias Kyburz og Daniel Hubmann, samlet verdifulle poeng.

– Jeg gir ikke opp. Alt kan skje, og jeg fokuserer nå på mellomdistansen lørdag. Det er uansett var det viktigste løpet for meg denne konkurranserunden, sier Lundanes.

(©NTB)

Publisert