ernst1 Foto: Thomas Karlsen
glimt Foto: Thomas Karlsen

Spillere og trenere, styre, støtteapparat og administrasjon og det som ellers kan krype og gå i Bodø/Glimt samlet seg til festbankett på ærverdige SAS-hotellet i Bodø etter at opprykket var et faktum mandag kveld.

Spillere og trenere kom med følge rundt klokken 23, med brede smil og endelig noe å feire etter to år bortgjemt i 1.divisjon. Talene var mange, hovedsaklig holdt av Glimt-direktør Ernst Pedersen – faren til Blackburns Morten Gamst Pedersen — som hyllet alle de som har vært delaktig i at Glimt neste år spiller i det gjeveste selskapet.

- Kvaliken var oppladningen til neste års Eliteserie, og banketten i kveld er opptakten til en heidundrende kveld ute blant folk. Og dere er visstnok flinke til å være ute blant folk, det har jeg lest på internett , flirte Pedersen, med referanser til Glimts rykte i Bodø som over gjennomsnittet kompetente i selskapslivet.

Etter bankett og taler bar det til Bryggerikaia, hvor festen fortsatte inn i de små timer.

— Jeg skal ikke på trening imorgen, for å si det sånn, sa en lykkelig Runar Berg til Aftenposten.no. Han var høyst delaktig både i kampen og på banketten.

Så gjenstar det å se om bakrusen etter banketten står i stil med neste års opptredener i Eliteserien, eller om sammenlikningen stopper der.