TOK FEIL: Ivar Hoff.

Da Steinar Nilsen overtok hovedansvaret i TIL etter Otto Ulseth 2. august 2005, intervjuet «Tromsø» en rekke fotballpersonligheter om ansettelsen.

Den gang var det få som hadde troen på at den nå bejublede TIL-treneren.

---- Er du Norges beste manager? PRØV VÅRT MANAGERSPILL!

Prøv vårt nye FOTBALLSØK

---- ## 4. best i Norge

Høsten 2005 reddet han TIL fra nedrykk og tok dem videre i UEFA-cupen.

Året etter tok han over for Ivar Morten Normark og førte laget opp på sikker plass. I fjor ledet han TIL til en trygg tilværelse midt på tabellen. 2007-sesongen endte med en oppløftende 6. plass. I seriekampene Nilsen har ledet TIL, er det kun Brann, Rosenborg og Lillestrøm som har tatt flere poeng totalt sett.

– Det er ingen problem å innrømme at jeg tok feil. Men ankepunktet mitt den gang var at han kom opp fra assistenttrenerrollen, noe jeg generelt er kritisk til. At Steinar har gjort en god jobb, er det ingen tvil om, sier TV2s Mini Jakobsen.

– Om du kan si jeg tok feil? Ja, herregud, er du gæren. Men så håper jeg Steinar Nilsen er voksen nok til å ikke kose seg med det, for han kan ikke være veldig høyt oppe etter at de bommet på så mange sjanser mot Lillestrøm sist, sier Ivar Hoff.

Kanonjobb

– Så feil kan man ta. Der og da var jeg usikker. Å berge en klubb i en stresset serieinnspurt er aldri lett. At det gikk bra da, og at det har gått bra siden, er bare hyggelig. Steinar har gjort en kanonjobb og vist at hans personlighet passer i treneryrket, sier tidligere sportskommentator i «Tromsø», Per-Christian Johansen.

Deler med alle

Steinar Nilsen godter seg ikke over at ekspertene nå innrømmer at de tok feil.

— Det er hyggelig, det. Men jeg deler dette med hele TIL, og tar ikke æren for resultatene alene, sier Nilsen.