Les også: Hadde hjelp av dommeren

Millioner så det på TV og rundt 60.000 inne på Emirates Stadium. Alle ventet de bare på at Pieter Vink skulle blåse i fløyta og peke på straffemerket. Han gjorde det aldri.

Gammel kjenning

I tillegg til at Kuyt innrømmer at dommer Vink nærmest er en gammel kjenning av den, så er det også kommet frem i britisk presse i dag at Vink er fra en by nær ved hjembyen til Kuyt .

Pieter Vink er fra Noordwijkerhout like ved Amsterdam, mens Dirk Kuyt kommer fra Katwijk am Zee bare syv-åtte kilometer unna.

— Riktig beslutning

Men slike indisier om at han fikk særbehandling av sin landsmann rister Dirk Kuyt lett av seg.

— Jeg mener at dommeren tok den riktige beslutningen. Jeg var borti Hleb, men jeg dro ham ikke i skjorta eller holdt ham. Det er sant at det var i nærheten av et frispark, men han fortjente ikke et straffespark, sier Dirk Kuyt til britisk presse.

At han og dommeren kommer fra samme by, mener Kuyt har mindre betydning.

— Jeg kjenner dommeren. Jeg har spilt mange kamper i Nederland som han har dømt. Det blir galt å si at han dømte i min favør fordi jeg kjenner ham. Han fattet en god og riktig beslutning, sier Kuyt.

Wenger forstår ikke

Akkurat her er ikke Arsenals Arsene Wenger og Dirk Kuyt enige.

— Et helt klart straffespark. Man kan forstå slike avgjørelser hvis dommeren er i en dårlig posisjon, men her var han like ved Kuyt og hendelsen. Likevel ble det ikke straffe. Det er vanskelig å forstå , sier Arsene Wenger.