STORD — NØTTERØY 25-24

Da håper Stord-treneren å ha tilbake både Ingemar Olsson, Inge Aas Eriksen og Andreas Gjeitrem. Uten dette trekløveret har Stord falt sammen som et korthus – etter en meget oppløftende start på sesongen. Før møtet med middelhavsfarer Nøtterøy i kveld, hadde stordabuene tapt fem av de siste seks seriekampene. Og det med klar margin.

Ser oppover

— Det har vært blytungt. Derfor smaker denne seieren så ufattelig godt, stotret Gjesdal etter thrilleravslutningen i Stord Sportssenter.

Nærmest gråtkvalt av glede – og ikke minst av lettelse – hedret 39-åringen de ni han hadde satset på denne 3. juledag. Ikke for finspill og effektivitet. Det manglet i bekymringsverdig stor grad. Men holdningene kollektivet Stord tok med seg inn i kampen mot Nøtterøy, viste seg å holde til to poeng.

— Jeg håper marerittet er over. Å trene med så få har nesten vært mer frustrerende enn å tape kamper. Men to poeng her befrir oss fra nedrykksspøkelset – samtidig som vi har heng på lagene på øvre del av tabellen. Begge deler er like viktig, oppsummerer Gjesdal.

Stord ledet fra begynnelse til slutt. Men det røynet på de siste minuttene. Kraftig. 25–21 ble krympet inn mål for mål.

Megasjanser ble skuslet vekk på uforståelig vis, og 20 sekunder før slutt sto det 25–24. Men stordabuene red stormen av og kastet seg ut i ellevill seiersdans. Endelig en ny seier. Den sjette for sesongen, men den første siden 23. november.Knudsen kan forsvinne.

Frustrert ledestjerne

De siste ukene har vært frustrerende også for Stords ledestjerne Henrik Knudsen. Dansken har levd av å spille håndball i både Danmark, Sverige, Tyskland og Hviterussland. Alltid med gode spillere rundt seg. Men med trioen Olsson/Gjeitrem/Aas Eriksen samtidig ute med langtidsskader, medgir Knudsen at han er blitt tappet for energi og motivasjon.

— Det har jeg. Den siste måneden har vi gjort så mange dumme feil i vårt spill at det har satt det mentale på prøve. Jeg har vært frustrert over mine medspillere – og jeg har vært frustrert over meg selv. Men mot Nøtterøy var gløden tilbake. Min oppgave er jo tross alt å vise vei, sier Knudsen.

Uten håndballnomaden hadde Stord gått på et nytt tap i kveld. Men tilbake i godt, gammelt slag satt fintene, skuddene, de målgivende pasningene. Selv i forsvar spilte 31-åringen med entusiasme.

- Du har toårskontrakt med Stord?

— Det er riktig. Og jeg har lyst til å være med videre neste sesong òg. Selv om jeg tappes for overskudd ved å ha full jobb ved siden av håndballen. Men det er også en annen sak som må finne sin løsning; min samboer og jobb. Det har ikke klubben skaffet henne ennå. Skjer det ikke noe i så måte, kan vi neppe bli boende på Stord. At hun er arbeidsløs, går ut over både økonomi og trivsel.

Kampfakta

Stord - Nøtterøy 25–24 (13–12)

Vikahaugane Sportssenter, eliteserien herrer, 400 tilskuere.

Utvisninger: Stord 4x2 min., Nøtterøy 2x2 min.

Dommere: Chris Bakksjø og Roger Nestaas

Toppscorer Nøtterøy: Khaled Chentout 8

Stord: Mikael Søgaard – Henrik Knudsen (7), Oscar Kihlstedt (3), Jesper Traberg (4), Thor Egil Vaage (1), Christian Lillenes Spanne (3), Morten Christensen (2), Nikolaj Værnskjold (4), Magnus Kongestøl (1)