LILLESTRØM — MOLDE 1-0

ÅRÅSEN: MFK hadde alt i egne hender før siste serierunde ble sparket i gang. Alt lå dermed til rette for at laget skulle kapre den viktige fjerdeplassen, som mest sannsynlig ville sikre spill i Europa. Laget spilte en god første omgang, men slet med å omsette sjansene i mål. Etter hvilen raknet det derimot fullstendig og Malaury Martin og Lillestrøm knuste Moldes håp om Europa-spill i sesongen 2017.

INGEN GOD AVSLUTNING: Ole Gunnar Solskjær og Vegard Forren takker supporterne etter sesongavslutningen mot Lillestrøm. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

— De første 20 minuttene i andre omgang ødela kampen for oss, rett og slett. Vi taper de fleste duellene, og er ikke i nærheten i de avgjørende situasjonene. Vi visste før kampen startet at det første målet kom til å bli viktig i dag, og da er det jo ekstra surt for oss at vi i ettertid ser at det ville holdt med uavgjort. Vi var ikke gode nok i dag, dessverre, sier en tydelig skuffet Ole Gunnar Solskjær til Romsdals Budstikke etter kampslutt.

Og det at det hadde holdt med det ene poenget er ekstra surt når det er nettopp Haugesund som går forbi og tar fjerdeplassen. Etter den svært kontroversielle 3-3 kampen i Haugesund i mai uttalte Solskjær at han fryktet at de to tapte poengene helt på tampen kunne være med å avgjøre sesongen. At det faktisk skulle stemme så på håret, hadde han likevel ikke regnet med.

— Vi skal ikke skylde på en enkelt kamp, men når jeg nå ser tilbake på sesongen så er det jo klart at det er fryktelig irriterende at vi hadde gått forbi med de poengene vi skulle hatt der. Det blir jo faktisk avgjørende for sesongen vår, om man ser på det isolert sett. Vi visste det allerede der og da at den kom til å bli viktig, og dessverre ble det alt for viktig. Samtidig må vi vel se på oss selv, og konstatere at den sommeren vi hadde ikke holder mål om vi skal være med å kjempe i toppen, fortsetter han.

Spesielt i første omgang hadde Molde flere sjanser hvor de kunne sette ballen i mål, men lykkes ikke. MFKs største sjanse kom allerede etter 20 sekunder, da Per-Egil Flo smalt ballen i tverrliggeren fra skrått hold, og utover i omgangen hadde laget grei kontroll på kampen, uten å skape de aller største farlighetene. I andre omgang endret kampen seg, og foruten en halvsolid sluttspurt i var ikke Molde-laget i nærheten av å ta poeng. Det irriterer spillerne ekstra på en kveld som dette, hvor uavgjort hadde holdt.

— Stemningen i garderoben er ikke god nå, det er helt klart. Det er mange skuffede spillere der inne. Det at Europa ryker, det tar de tungt. Jeg regner med at de går i seg selv nå etter dette tapet, og vi ser også hvem som klarer å holde hodet kaldt i en så viktig kamp som dette. Dessverre var det for få av de utpå her i kveld. Noen spillere får noen dager fri nå, mens andre reiser for å spille landskamper. Når de returnerer etter pausen er de nødt til å starte med å gjøre seg klar til neste sesong. Vi må bare innse at sesongen 2016 har vært langt under pari, konstaterer han.

Er inne i et generasjonsskifte

Siden Ørjan Håskjold Nyland ble solgt til Ingolstadt i Tyskland sommeren 2015 har MFK i følge Ole Gunnar Solskjær mistet hele tolv nøkkelspillere. Han mener laget nå er inne i et generasjonsskifte, noe som vil ta tid.

— Laget er fullt av potensiale, det må vi ikke glemme. Fundamentet i klubben er veldig bra, og vi har mange spennende unggutter på gang. Noen av de hadde vi kanskje hadde håpt skulle slå til litt mer i år, men det er ikke alltid like lett å ta steget opp. Det at vi samtidig har mistet tolv spillere som har vært bærebjelker i klubben i løpet av 14-15 måneder er selvfølgelig ikke med på å gjøre situasjonen enklere. Over halvparten av de vi har mistet er landslagsspillere, som vi ikke har erstattet skikkelig, så at det kommer til å ta tid, det visste vi, forklarer treneren.

Klubben har nå flere sentrale spillere på utgående kontrakter, og forhandlinger pågår nok i det stille. Likevel skal vi ikke være alt for sikker på å se igjen alle som spilte på Åråsen søndag kveld i Molde-drakt neste sesong

— Spillere kommer til å gå, det er nesten helt sikkert. Sånn har vi alltid vært her i Molde. Vi utvikler talenter, så får de dra videre om det rette tilbudet kommer. Vi må også se på det at vi per nå har en alt for stor stall, og har alt for mange spillere i forhold til antall kamper vi vil spille neste år. Så det at det da ikke blir Europa neste år gjør det ganske sannsynlig at noen går. Vi vil bygge et lag her nå, og i det nevnte generasjonsskiftet vi har på gang, hører det med at noen går. Jeg har gitt klubben beskjed om mine ønsker for fremtiden, og hvem som skal være med videre, så da jobber vi ut i fra det, sier Ole Gunnar Solskjær.