Skiskytteren og verdensmesteren i langrenn Lars Berger (35) legger opp som aktiv.

Han blir nå landslagssjef for handikaputøvere i langrenn og skiskyting. Det er ny satsing i fra Olympiatoppen som nå får den lange mannen fra Lesja som sin leder. Han er nå landslagstrener for for syns— og bevegelseshemmede i skiskyting og langrenn.

Lars Berger hadde i utgangspunktet planer om å satse til over VM i skiskyting på hjemmebane i Oslo i 2016. Men en sesong ødelagt av et skranglete kne har fått 35-åringen på andre tanker. Han legger nå elitesatsingen til side for å bli trener.

- Kjempespennende

– Da jeg bestemte meg for å legge skiene på hylla, er dette en kjempespennende mulighet for meg. De beste syns- og bevegelseshemmede utøverne legger ned like mye innsats som de beste funksjonsfriske. Jeg gleder meg veldig til å starte arbeidet, sier Berger i en pressemelding.

I samarbeid med Olympiatoppen blir det opprettet et felles landslag i skiskyting og langrenn foran 2015-2016-sesongen.

– Vi er utrolig glade for å ha på plass en landslagstrener som er verdensmester i både skiskyting og langrenn. Vi mener Lars er den rette mannen til å lede laget fram mot både VM i 2017 og Paralympics i 2018, sier sportssjef Åge Skinstad.

Lang karrière

Lars Berger har vært med i verdenscupen siden begynnelsen av 2000-tallet, men har de to siste sesongene satset utenfor landslaget. Til sammen har han syv seiere i verdenscupen.

Men han blir likevel kanskje best husket for sitt VM-gull på 15-killomteren i Sapporo i 2007. Han har også to VM-gull på stafett i fra langrenn (2005 Oberstdorf og 2007 Sapporo).

Han har ingen individuelle gull fra VM i skiskyting, men var med på stafettlaget som tok gull under VM Pyeongchang i 2009.