Norge – Sverige 2-3

MOSKVA: — Det er lenge siden Trygg, Holøs og Tollefsen har vært gode, slo den svenske TV-eksperten Niklas Wikegård fast før Norge møtte Tre Kronor.

— Sverige vinner hundre av hundre ganger . Det kommer aldri til å skje at Sverige taper denne kampen, sa den meget frittalende TV4-eksperten Niklas Wikegård til Eurosport Norge før kampen.

— Ikke for å være uforskammet, men det er lenge siden spillere som Trygg, Holøs og Tollefsen har vært gode, dundret han løs.

— Han kan bare gå å legge seg i blant, sa en hoderystende Ole-Kristian Tollefsen til Aftenposten etterpå.

— Jeg synes vi får denne kampen litt over på våre premisser. Vi er tette defensivt og forsøker å gå på kontringer. Vi var litt mer fandenivoldske i dag. Vi blir alltid mer trigget når spiller mot Sverige. Slik har det alltid vært, og slik kommer det alltid til å bli, forklarte landslagskapteinen.

- Sier mest om ham

Morten Ask, som godt kunne tenkt seg å feire 36-årsdagen sin på en bedre måte, bare ristet på hodet over den svenske TV-ekspertens uttalelser.

— Jeg hadde håpet at Wikegård hadde vært med så lenge at han skjønte at idretten ikke er sik. Men det sier vel mer om ham som person og sportskommentator, mente Ask.

— Jeg synes vi henger bra med. Jeg synes ikke de har veldig mye fem mot fem. Den første perioden blir fryktelig tøff i og med at vi får så mange utvisninger. Men etter det synes jeg ikke vi er noe dårligere enn Sverige. Snarere tvert imot, la veteranen til.

Norge kjempet innbitt, men tapte til slutt mot Sverige. Foto: NTB Scanpix

Han fikk full støtte av Ken André Olimb:— Vi viser i dag at vi er på høyde med Sverige. Det hadde vært fortjent om vi hadde fått poeng i dag. De spillerne Wikegård nevner der er jo superbra, så der er jeg ikke enig med ham.

Bedre enn i 2011

Den største helten fra VM-seieren over Sverige i 2011, keeper Lars Haugen, sto igjen meget bra mot Tre Kronor. Han hadde flere strålende redninger og kan ikke lastes for baklengsmålene. Han mener Norge var bedre lørdag enn for fem år siden.

— De har mye puck i vår sone, men vi spiller smart. Innimellom blir vi litt slitne, men det er ganske naturlig. I 2011 syntes jeg vi forsvarte oss i 65 minutter og bare gikk på noen kontringer. Nå førte vi til tider spillet og var ganske gode. Vi er blitt et bedre hockeylag. Jeg tror vi må være morsommere å se på nå og har flere spillere med den x-faktoren som kan avgjøre. Det er synd vi ikke får vist det enda mer i dag, men jeg håper at folk hjemme likevel er stolte over oss, sa keeperkjempen.

— Jeg er svært takknemlig for at vi vant denne kampen. Det er alltid vanskelige kamper mot Norge, det har det vært hele den tiden jeg har vært trener, sa Tre Kronors Per Mårts.