FAGERNES: Brumunddal slet litt med formasjonene i de første 15 minuttene. Etter det styrte de kampen.

To stolpeskudd

Før 1–0-scoringen, hadde Brumunddal to skudd i stolpen. Vegard Ruud og Andreas Løseth Johansen var bare millimetere fra scoring.

Men minuttet før pause fikk bortelaget en av sine mange cornere.

Banens beste spiller, Rune Pettersen, kom i fart på bakerste stolpe, og sendte lærkula knallhardt i nettet via stolpen. Et bedre hodestøt er det lenge siden vi har sett.

Endelig noe å juble for

Rune Pettersen, som har gått litt ut og inn av årets Dala-lag, var godt fornøyd etter kampslutt.

– Endelig noe å juble for. Jeg følte at det meste stemte i dagens kamp, både for laget og for meg sjøl. 90 minutter i dag hjelper på selvtilliten. Det har vært tungt å få beskjed av treneren at en ikke er god nok for laget. Jeg håper jeg fikk vist i dag at jeg er god nok, sa banens beste spiller Rune Pettersen med et smil om munnen.

Orket mer i dag

En annen som også satte sitt preg på kampen, var spissen Marius Holt. Han ble felt til det som ble et straffespark, og han scoret det viktige 2–0 målet.

– Det var artig i dag. Vi spilte til tider bra fotball hele laget. Dette var en typisk lagseier. I tillegg er jeg involvert i to scoringer, noe jeg er godt fornøyd med. Det blir lettere på treningene fram til neste kamp med en slik følelse, sa Marius Holt.

Lettet Wettermark

Trener Erik Wettermark var svært lettet etter kampslutt.

– Dette var bra saker. Vi fikk kampen slik vi ville. Fra en litt svak kamp mot Kristiansund forrige helg, var dette rene forvandlingen. Alle gjorde det de skulle, selv om vi slet litt de første 15 minuttene. Valdres har noen gode spillere på topp, men Eirik Olssen og Rune Pettersen gjorde dem til statister. Så det defensive spillet var bra over hele linja. I tillegg ligger vi så kompakt at Valdres fikk liten plass til eget spill, sa en letter trener Wettermark.

Mange som har hevet seg

Fra forrige kamp, var det mange som hevet eget spill. Vi har nevnt midtstopperne Pettersen og Olssen. Også Magnus Nysveen på høyre backplass spilte en meget god kamp. Helt på topp var Marius Holt alltid farlig. Han lukter scoring med en gang han får ballen, noe en ikke ser så ofte i dagens fotball.

Også sentrallinja på midtbanen skal ha ros for herlig innsats.

Dommeren skal ha ros

Dommer Anders Gjermshus fra Hamar IL dømte en meget god kamp. Hans opptreden gjorde at kampen ikke utartet seg. Med en dårlig dommer i denne kampen, hadde det blitt mye stygt spill. For hjemmelagets spillere gikk hardere og hardere inn i taklingene, da det gikk opp for dem at deres tredje tap på tre kamper, var en realitet.