18. januar møtes Island og Sverige til privatlandskamp i Abu Dhabi. Den islandske troppen består utelukkende av spillere fra de nordiske seriene, og landslagstrenerne har funnet plass til både Indridi Sigurdsson, Steinthor Thorsteinsson, Jon Dadi Bödvarsson, Björn Daniel Sverrisson og Sverrir Ingi Ingason fra Viking, samt Sandnes Ulf-keeper Hannes Thor Halldorsson.

Ulf-keeperen har vært fast på det islandske landslaget gjennom hele året, mens de øvrige spillerne enten debuterer eller gjør comeback etter langvarig pause. Samtlige fem har ambisjoner om å tilrive seg en plass i troppen til EM-kvalifiseringen som starter til høsten.

Indridi Sigurdsson har vært fast inventar på det islandske landslaget i en årrekke, og spilt 64 A-landskamper fra 2000 til 2012. Nå har han vært ute av landslagsvarmen i nærmere halvannet år, men håper å spille seg inn i troppen igjen.

— Det er kjekt å være tilbake igjen på landslaget, men dette er jo en tropp uten de beste spillerne. Det er likevel en god mulighet for meg til å vise meg fram igjen, og da er det opp til meg å bevise at jeg er god nok, sier Sigurdsson.

32-åringen vil veldig gjerne tilbake på landslaget på fast basis.

— Jeg har ambisjoner om å spille på landslaget, og vil veldig gjerne være med på EM-kvalifiseringen i høst. Jeg hadde min beste sesong på flere år i fjor, og føler jeg har mange gode år igjen på fotballbanen, sier Sigurdsson.

Lettere i Viking enn Ulf

Steinthor Thorsteinsson var i en landslagstropp også i fjor, men spilte sist mot Japan i februar 2012. På sin første arbeidsdag etter overgangen fra Sandnes Ulf til Viking ble han tatt ut på landslaget.

— Jeg har lest at assisterende landslagstrener sa jeg burde komme meg til en større klubb, men jeg tror ikke det er lettere å komme på landslaget fordi om jeg spiller for Viking. Den eneste fordelen kan være at landslagstrenerne ser Viking oftere i aksjon nå som vi har fem islendinger i klubben, sier Thorsteinsson.

Jon Dadi Bödvarsson debuterte i en vennskapskamp mot Andorra i 2012. Halvannet år senere kan han nå få muligheten til å doble antallet landskamper.

— Det er en deilig følelse å bli kalt opp på et så stort landslag. Det er veldig spesielt at vi er fem spillere som blir kalt opp sammen, og det gjør det også mer lettere på landslagssamlingen. Det er ikke alle spillerne på landslaget jeg kjenner personlig, så det er godt å ha noen å støtte seg på, sier Bödvarsson.

Opp fra U21-landslaget

Björn Daniel Sverrison har ingen A-landskamper, men mange aldersbestemte landskamper.

— Jeg er selvfølgelig veldig glad. Det er en stor anerkjennelse for meg, og dette gjør meg forhåpentligvis til en bedre spiller. Jeg håper å gjøre det bra i kampen mot Sverige, og spille bra for Viking, slik at jeg får flere sjanser på A-landslaget, sier Sverrisson.

Sverrir Ingi Ingason er i samme situasjon som Sverrisson.

— Jeg har vært kaptein på et U21-landslag som har fått gode resultater, så dette er et naturlig steg for meg. Jeg er veldig glad for å få sjansen av landslagsledelsen, og nå er det opp til meg å beholde plassen i troppen, sier midtstopperen.