— Vi har betalt inn de 77.000 kronene vi skyldte i dag. Dersom forbundet likevel opprettholder poengtrekket, vil styreformann Thomas Wiggen og undertegnede innkalle til en pressekonferanse hvor vi avslutter vårt forhold til norsk hockey, skriver administrerende direktør Per Jørgensen i en mail til forbundet.

Ba om hjelp - blir straffet

Rosenborg legger an en real bredside mot ishockeyforbundet etter at det i går ble kjent at klubben trekkes fire poeng på grunn av manglende dommerbetaling. Styreformann Wiggen skriver i den samme mailen at det ikke bare er de to personlig som kan være på vei ut av norsk hockey.

— Jeg vurderer å anbefale at vi trekker laget. I vårt møte med forbundet før jul presiserte jeg klubbens alvorlige situasjon, og ba om hjelp. Forbundets eneste respons er straff og trussel om straff, skriver han.

I ettertid understreker imidlertid klubben at det aldri har vært Wiggens intensjon å true med å trekke laget i inneværende sesong.

— Jeg har på ingen måte makt eller myndighet til å trekke laget. Det bør være åpenbart for alle. Ytterligere kommentarer utover dette må vente til etter styremøtet på torsdag, hvor reaksjonen fra forbundet er tema, sier Wiggen.

Ikke fulgt betalingsplan

I går ble det kjent at Norges ishockeyforbund trekker Rosenborg fire poeng på grunn av manglende dommerbetaling. Utgiftene til dommere skal betales av klubbene, men det er ishockeyforbundet som forskutterer og betaler ut oppgjøret.

Etter avtale med klubbene, skal klubbene betale inn kostnadene etter en på forhånd avtalt plan. Rosenborg har frem til i dag unnlatt å betale inn det første terminbeløpet på 77.000 kroner.

Øker risikoen for nedrykk

Poengtrekket medfører at det forspranget Rosenborg hadde skaffet seg på Stjernen i kampen om den siste sluttspillplassen nå er skrumpet til et eneste poeng. Risikoen for å måtte spille kvalifisering og dermed kunne rykke ned til 1. divisjon øker betydelig, og det får Jørgensen til å fortvile.

Han mener jobben med å bygge et livskraftig topplag i Trondheim blir svært mye vanskeligere.

— Vi jobber knallhardt med å snu en historie og et lag som har dratt med seg store minustall over flere år, men da er det nytteløst med 4 poeng i trekk. Det gir oss en enda tøffere kamp inn mot spillergruppa, media og samarbeidspartnere. Vi er nå inne i en svært viktig innsalgsperiode mot nye sponsorer, og en melding om at vi mest sannsynlig rykker ned vil ikke bidra til at økonomien i klubben blir bedre, sier han.