BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASESweden's head coach Lars Lagerback (L) talks to Henrik Larsson during a training session of the Swedish national soccer team during the World Cup soccer tournament in Cologne June 19, 2006. FIFA RESTRICTION - NO MOBILE USE REUTERS/Alex Grimm (GERMANY) Foto: ALEX GRIMM

Til å la ham hvile har nemlig 26-åringen igjen vist seg å være for viktig for det svenske angrepsspillet. Og etter scoringen mot Hellas sist: For populær blant folket.

— Alle snakker om ham nå. Er du fem år gammel i Sverige, har du garantert lært deg navnet hans i disse dager. Han er hetere enn noensinne. Det er Zlatan, Zlatan og Zlatan, sa Mexicos assistenttrener og svensk TV4s fotballekspert, Hans Backe, til Adresseavisen i går ettermiddag.

— En veldig god spiller, som helt sikkert vil gjøre sitt aller ypperste mot oss. Så blir det opp til oss å stoppe ham, mente Spania-stopper Carlos Marchena senere på kvelden.

— Og det var ikke tilfeldig at nettopp Zlatan slo til mot Hellas, fortsatte Backe. -.Se hva han gjorde for Inter da de tok seriemesterskapet i vår (scoret to i serieavslutningen mot Parma). Akkurat nå er han utrolig populær og utrolig viktig, sa TV4-eksperten.

- Tenker på å la ham hvile

Men etter Hellas-kampen, hvor spissen kvittet med seg en tre år gammel måltørke da han banket ballen inn i venstre kryss i 2. omgang, har det vært diskutert i Sverige hvorvidt kneet hans vil holde hele mesterskapet. Det har derfor blitt snakket om at Lars Lagerbäck vil spare ham i kveld. For så å ha en sulten og ikke minst skadefri Zlatan på plass i det som fort blir nøkkelkampen om kvartfinalebillett: Russland-kampen onsdag.

— Det er nok en problemstilling for Lagerbäck. Og jeg er ennå ikke sikker på hva han kommer til å gjøre, mente Backe.

Trente for fullt

Spissen kom da også tuslende ut til treningen i går kveld som en av de siste, fortsatt med et kraftig lag med tape under venstre kne. Men torsdag hadde han trent for fullt, i går gjorde han det samme, og svenske journalister Adresseavisen snakket med i går, føler seg sikker på at han og Henrik Larsson fortsetter sammen på topp mot grekerne.

— Jeg har 21 spillere klare. Inkludert Zlatan, var imidlertid alt Lars Lagerbäck selv ville si om dette under pressekonferansen.

— Jeg håper vi stiller med vårt beste lag, og ikke bruker Spania-kampen til å hvile spillere. Det kan straffe seg, mente Freddie Ljungberg. Mens han satt skulder til skulder med landslagssjefen.

Zlatan-feber

Og når kapteinen ønsker det, spanjolene nok helst vil slippe det, og supporterne langt på vei krever det: Da tyder mye på at Zlatan-feberen herjer også i kveld. I hvert fall om Sverige skulle gjøre som for to år siden på Råsunda: Vinne over stjernegalleriet fra Spania.